Svētdien turpinās Rīgas svētki; daudz pasākumu bērniem un ģimenēm
Arī uz Vērmanes dārza skatuves notiks pasākumi saistībā ar lellēm un pasakām.
Kultūra
2014. gada 17. augusts, 10:00

Svētdien turpinās Rīgas svētki; daudz pasākumu bērniem un ģimenēm

Jauns.lv

Svētdien turpināsies Rīgas svētki, un daudz pasākumu šodien paredzēts bērniem un ģimenēm, informē Rīgas domē.

No plkst.12 līdz plkst.18 no Akmens tilta līdz Vanšu tiltam, 11.novembra krastmalā notiks pasākums "Tilts uz bērnību", kurā tiks izspēlēti bērnu un pieaugušo kopīgi veidotie sapņu un mīlestības tilti, par ģimenēm, prieku un brīnumiem.

Vērmanes dārza estrāde un teritorija pasākumā "Rīgas rotaļas. Ceļojums leļļu parkā" uz vienu dienu pārvērtīsies par leļļu parku. Pasākumā darbosies leļļu veidošanas darbnīcas, varēs piedalīties pasaku iestudēšanā. Vērmanes dārzā turpināsies nīderlandiešu ielu teātra trupas "Close Act" un citas radošās aktivitātes. Arī uz Vērmanes dārza skatuves notiks pasākumi saistībā ar lellēm un pasakām.

Vecrīgā, Doma laukumā turpināsies tirgus "Tilts cauri laikiem - no dukāta līdz eiro", kura laikā labākie Latvijas amatnieki piepildīs laukumu ar dažādu laikmetu gaisotni.

Lucavsalā no 12 līdz 17 notiks pasākums bērniem "Rīga laiku lokos", kurs sportiskās un radošās aktivitātēs varēs iesaistīties visu vecumu bērni. Kalnciema kvartālā no plkst.10 līdz 18 notiks izgudrojumu festivāls "Dari pats", savukārt Ķengaraga promenādē gaidāms izzinošs un radošs notikums ģimenēm ar bērniem "Notikumu karuselis".

Rīgas kultūras un tautas mākslas centrā "Mazā ģilde", Rīgas Tehniskajā universitātē un pamatskolā "Rīdze" līdz šodienai notiek VII starptautiskais bērnu un jauniešu teātru festivāls "Baltijas zvans" ar jaunajiem aktieriem no Beļģijas, Lietuvas un Latvijas.

Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā šodien būs "Svītrainās dienas", kas atklās dzīvnieku pasaules apbrīnojamo krāsu un rakstu daudzveidību, savukārt Rīgas kultūras centrā "Iļģuciems", Lidoņu ielā 27 var apmeklēt starptautisku tekstilmozaīkas izstādi "Rīgas vasara", kurā var apskatīt šobrīd tekstilmozaīkas nozarē populāra virziena - mūsdienu kvilta - darbus.

Šodien notiks arī vairāki sporta pasākumi - Rīgas čempionāts un jaunatnes meistarsacīkstes skrituļslidošanā, LOK prezidenta kausa izcīņa pludmales volejbolā "King of the beach" un "Queen of the beach", Rīgas 2014.gada kausa izcīņa BMX, kā arī airēšanas svētki.

Pilsētas sabiedriskais transports svētdien būs bez maksas.

Rīgas svētku pasākumu programma ir pieejama interneta vietnē " www.rigassvetki.lv".

Rīgas svētkus organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar pasākumu veidotājiem - uzņēmumiem un sabiedriskām organizācijām.

LETA/ Foto: Mārtiņš Ziders, Ieva Čīka/LETA

,

Renārs Koris, publicitātes foto, Lauma Kalniņa