1dienas
19stundas
35minūtes
06sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Melbārde: ar Gaismas pili iegūsim ļoti skaistu vaibstu Rīgas sejā
Ministre uzsvēra, ka "Gaismas pils" palīdz reprezentēt Latvijas valsti.
Sabiedrība

Melbārde: ar Gaismas pili iegūsim ļoti skaistu vaibstu Rīgas sejā

Jauns.lv

Jaunā Latvijas Nacionālā bibliotēkas ēka Pārdaugavā ir projektēta 21.gadsimta sabiedrības vajadzībām un līdz ar ēkas uzbūvēšanu esam ieguvuši ļoti skaistu vaibstu Rīgas sejā, uzskata kultūras ministre Dace Melbārde (NA).

Melbārde: ar Gaismas pili iegūsim ļoti skaistu vai...

"Līdz ar Gaismas pils uzbūvēšanu Latvijas sabiedrība ir ieguvusi pilnīgi jauna tipa kultūras būvi, kas ir projektēta 21.gadsimta cilvēka vajadzībām. Pamatvērtības, kas ir ieliktas, ir tās, kādu mēs gribam redzēt mūsu sabiedrību, tā ir atvērtība, pieejamība, daudzfunkcionalitāte," Latvijas Televīzijas "Rīta Panorāmā" ceturtdien sacīja Melbārde.

Ministre uzsvēra, ka tā būs vieta arī starptautiska mēroga pasākumiem, piemēram, no janvāra tā kļūs par centrālo norišu vietu Latvijas prezidentūras pasākumiem Eiropas Savienības Padomes laikā. Būve arī palīdz reprezentēt Latvijas valsti.

"No arhitektūras, telpiskās plānošanas viedokļa Latvija, jo īpaši Rīga, iegūs jaunu kvalitāti un ļoti skaistu vaibstu Rīgas sejā, kas Rīgu jau veido kā 21.gadsimta pilsētu. Būtiski ir arī tas, ka ar Nacionālās bibliotēkas ēku, mēs esam parādījuši, ka kultūra var izveidot vides kvalitāti, jo mēs atceramies, kāda bija vide ap bibliotēku daudzus gadus pirms būvniecības uzsākšanas. Šobrīd vide dinamiski mainās," viņa uzsvēra.

Ar pasākumu pirmdien Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā sākās LNB jaunās ēkas atklāšanas pasākumu nedēļa, kuras kulminācija būs LNB inaugurācija 29.augustā. Atklāšanā piedalīsies arī ēkas arhitekts Gunārs Birkerts.

BNS / Foto: Ieva Lūka, LETA