"The Who" izdod pirmo dziesmu astoņu gadu laikā. VIDEO
Kultūra
2014. gada 26. septembris, 23:27

"The Who" izdod pirmo dziesmu astoņu gadu laikā. VIDEO

Jauns.lv

Britu rokgrupa "The Who" par godu 50.pastāvēšanas gadadienai izdevusi pirmo dziesmu astoņu gadu laikā, no kuras gūtie ieņēmumi tiks ziedoti pusaugu vēža slimniekiem.

Dziesmā "Be Lucky" atrodamas atsauces uz austrāliešu smagā roka grupu AC/DC un franču elektroniskās mūzikas duetu "Daft Punk". Dziesma tiks iekļauta "The Who" lielāko hitu dubultalbumā, kas iznāks šogad.

"The Who" ir starp 20.gadsimta ietekmīgākajām rokgrupām. Tās pazīstamākās dziesmas ir "My Generation" un "I Can See for Miles".

Šogad atlikušie "The Who" dalībnieki Rodžers Daltrijs un pīts Taunšends paziņoja, ka novembrī Lielbritānijā uzsākšot 50.jubilejas koncertturneju. Daltrijs to raksturoja kā "sākumu garām atvadām".

No dziesmas "Be Lucky" gūtie ieņēmumi tiks ziedoti labdarības organizācijai "Teen Cancer America", ko 2011.gadā dibinājuši Daltrijs un Taunšends.

Grupa "The Who" dibināta 1964.gadā Londonā. Tās oriģinālajā sastāvā ietilpa Daltrijs, Taunšends un nelaiķa Džons Entvistls. Pirms pirmā singla ierakstīšanas rokgrupai pievienojās bundzinieks Kīts Mūns, kurš 1978.gadā nomira no narkotiku pārdozēšanas.

LETA / Foto: ekrānuzņēmums

Tēmas