Zināmas un slavenas Latvijas dāmas piedalās līderu fotoprojektā. FOTO
10 sabiedrībā zināmas dāmas, kas uzskatāmas par līderēm savās jomās, apskatāmas īpašā foto izstādē „Līderes. Iedvesma. Iespējas”
Kultūra
2014. gada 17. oktobris, 21:19

Zināmas un slavenas Latvijas dāmas piedalās līderu fotoprojektā. FOTO

Jauns.lv

„Galerijā Centrs” vestibilā atklāta fotogrāfa Jāņa Deinata izstāde „Līderes. Iedvesma. Iespējas”, kurā apskatāmas 10 sabiedrībā zināmas sievietes, kas uzskatāmas par līderēm savās jomās.

Izstādē skatāmi desmit Jāņa Deinata veidoti Latvijas sabiedrībā zināmu un nozaru profesionāļu vidū cienītu sieviešu portreti. Viņu vidū – eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga, Latvijas Darba devēju konfederācijas viceprezidente un biedrības „Līdere” valdes priekšsēdētāja Aiva Vīksna, plastikas ķirurģe Evija Rodke–Sproģe, bankas „Citadele” valdes locekle Santa Purgaile, „PricewaterhouseCoopers SIA” valdes priekšsēdētāja Zlata Elksniņa–Zaščirinska, „Amoralle” īpašniece Inese Ozola, koprades telpas „The Mill” līdzdibinātāja Anna Andersone, MTG TV un radio vadītāja Latvijā Baiba Zūzena, Zieglera Mašīnbūve” valdes locekle Tatjana Morenko un „Madara Cosmetics” līdzdibinātāja Lotte Tīsenkopfa–Iltnere.

Foto projekts notiek Sabiedrības Integrācijas fonda informatīvās kampaņas „Līdzvērtīgas iespējas” ietvaros. Kampaņa tiek īstenota no 2014. gada augusta ar mērķi sekmēt sabalansētu sieviešu un vīriešu pārstāvniecību ekonomisko lēmumu pieņemšanā Latvijā un mazināt sabiedrībā esošos mītus par dzimumu lomām un to ietekmi uz atalgojuma līmeni.


Kasjauns.lv/ Foto: publicitātes