Politika
2014. gada 3. novembrī, 00:28

Rinkēvičs vērš ANO uzmanību uz nacionālo minoritāšu tiesību pārkāpumiem Krimā

Jauns.lv

Lai norādītu uz kritisko situāciju ar mazākumtautību pārstāvju tiesību ievērošanu Krievijas okupētajā Krimas pussalā, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Kopenhāgenā svētdien tikās ar Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) ģenerālsekretāru Banu Kimūnu (Ban Ki-moon), informēja Ārlietu ministrijā.

Rinkēvičs vērš ANO uzmanību uz nacionālo minoritāš...

"Mēs saņemam ļoti satraucošus ziņojumus par masveidīgu vēršanos pret Krimas tatāriem, viņu iebiedēšanu, izspiešanu no savām dzīves vietām un nolaupīšanas gadījumiem. ANO un citām starptautiskajām organizācijām ir nopietni jāpievēršas šai situācijai un jāaicina Krieviju ievērot vispārpieņemtas mazākumtautību tiesību aizsardzības normas”, paudis Latvijas ārlietu ministrs.

Ukrainas kontekstā Rinkēvičs arī uzsvēris, ka nevar tikt atzītas separātistu rīkotās "vēlēšanas" viņu kontrolētajā teritorijā un Krievijas mēģinājumi leģitimizēt šo balsošanu neveicinās konflikta noregulējumu.

Rinkēvičs ticies ar ANO ģenerālsekretāru Dānijas Ārlietu ministrijas un Džordža Māršala Fonda (The German Marshall Fund of the United States) rīkotās starptautiskā konferences “Kopenhāgenas enerģētikas drošības dialogi” (Copenhagen Energy Security Dialogues) ietvaros.

BNS