Politika
2014. gada 3. novembrī, 09:07

Latvijas un Dānijas ārlietu ministri pārrunā sadarbību Latvijas ES prezidentūras laikā

Jauns.lv

Lai pārrunātu abu valstu sadarbību Latvijas ES prezidentūras laikā, svētdien Kopenhāgenā tikās Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Kopenhāgenā uz Dānijas Karalistes ārlietu ministrs Martins Lidegārds (Martin Lidegaard), informēja Ārlietu ministrijā.

Latvijas un Dānijas ārlietu ministri pārrunā sadar...

Tikšanās laikā Rinkēvičs akcentēja ES Austrumu partnerības iniciatīvas nozīmi un pavasarī Rīgā plānoto Austrumu partnerības samitu, kā arī sadarbības pastiprināšanu ar Centrālāzijas valstīm.

“Austrumu partnerības iniciatīva jāpielāgo konkrētu valstu vajadzībām un interesēm. Nepieciešams izstrādāt atbilstošas "ceļa kartes", dodot valstīm, kas vēlas ciešāku integrāciju ar ES, piemēram, Gruzijai, Moldovai un Ukrainai, stimulus turpināt reformu ceļu”, norādīja Rinkēvičs.

Savukārt Lidegārds apstiprināja Dānijas ieinteresētību veicināt progresu Austrumu partnerības iniciatīvas īstenošanā un apsolīja Dānijas atbalstu Latvijas prezidentūras laikā, kad Dānija savukārt prezidēs astoņu Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbības formātā NB 8.

Pārrunāti arī enerģijas politikas jautājumi. Ministri apsveica sestdien ES, Ukrainas un Krievijas panākto vienošanos par gāzes piegādēm Ukrainai.

Rinkēvičs Kopenhāgenā piedalās Dānijas Ārlietu ministrijas un Džordža Māršala Fonda (The German Marshall Fund of the United States) rīkotā starptautiskā konferencē “Kopenhāgenas enerģētikas  drošības dialogi” (Copenhagen Energy Security Dialogues).

BNS