Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Simtiem ļaužu atvadās no profesores Intas Brikšes. FOTO
Atvadas no Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes dekānes Intas Brikšes notika Latvijas Unuversitātes Lielajā aulā.
Sabiedrība

Simtiem ļaužu atvadās no profesores Intas Brikšes. FOTO

Jauns.lv

Šodien Latvijas Universitātes Lielajā aulā draugi, kolēģi, radi universitāšu mācībspēks un studenti atvadījās no pāragri mūžībā aizgājušās Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes dekānes Intas Brikšes.

Simtiem ļaužu atvadās no profesores Intas Brikšes....

Atvadu ceremoniju vadīja mācītājs Juris Cālītis, par Intas dzīvesceļu un darba mūžu izteicās arī vairāki Latvijas Universitātes mācībspēki un Intas Brikšes audzēkņi. Atvadīties no Intas ieradās daudzi sabiedriski darbinieki, lielākā daļa Latvijas žurnālistikas zieda, kultūras ministre Dace Melbārde, mūziķis Renārs Kaupers un citi.

Inta Brikše mūžībā aizgāja 58 gadu vecumā. Brikše no 1992.līdz 1993.gadam bijusi LU žurnālistikas katedras docente, 1993. gadā kļuvusi par LU komunikācijas un žurnālistikas katedras vadītāju, kopš 2000. gada bijusi LU profesore komunikācijas teorijās, bet laikā no 2000. līdz 2009.gada jūlijam bijusi LU Sociālo zinātņu fakultātes dekāne. Rudens sākumā Brikše sāka vadīt darba grupa mediju politikas pamatnostādņu izstrādei.

Atvadīties no Intas Brikšes ieradās arī kultūras ministre Dace Melbārde.
Atvadīties no Intas Brikšes ieradās arī kultūras ministre Dace Melbārde.

Atvadas no LU Sociālo zinātņu fakultātes dekānes Intas Brikšes

2014. gada 6. novembrī saimtiem ļaužu Latvijas Universitātes Lielajā aulā atvadījās no Intas Brikšes.

Kasjauns.lv/ Foto: Mārtiņš Ziders