Rātsnamā atklās Meksikas mākslinieka Horhes Marina izstādi
Kultūra
2014. gada 8. novembris, 01:22

Rātsnamā atklās Meksikas mākslinieka Horhes Marina izstādi

Jauns.lv

Pirmdien, 10.novembrī plkst.16.00, piedaloties Rīgas pilsētas izpilddirektoram Jurim Radzevičam un Meksikas vēstniekam Agustinam Gaskam Pljego (Agustín Gasca Pliego), atklās Meksikas mākslinieka Horhes Marina (Jorge Marín) izstādi „Ķermeņa valoda”.

„Ķermeņa valoda” ir izstāde, kuras mērķis ir veidot dialogu starp Horhes Marina grafikas darbiem un tiem autoriem, kuri cilvēka ķermeni skicējuši ar saviem vārdiem, piemēram, Latīņamerikas rakstnieki un mākslas kritiķi Oktavio Pass (Octavio Paz), Alehandro Oliveros (Alejandro Oliveros), Mario Benedeti (Mario Benedetti), Agustins Arteaga (Agustín Arteaga), Amado Nervo un Lilija Kesnere (Lily Kessner)

Horhe Marins (Jorge Marín) dzimis 1963.gadā Meksikā. Vairāk nekā 25 gadus darbojoties uz Meksikas mākslas skatuves, viņš ir kļuvis par figuratīvās starptautiskās tēlniecības pārstāvi. Mākslinieka darbi tikuši izstādīti muzejos un galerijās Eiropā un Amerikā, tostarp Francijā, Spānijā, Portugālē, Turcijā, Vācijā, Ungārijā, Rumānijā, Kostarikā, Panamā, Salvadorā, Gvatemalā, Kanādā, ASV, Anglijā, Krievijā un Beļģijā.

Vairāk par mākslinieku: Facebook: Jorge Marín-FaceBook Oficial

Twitter: @MarinEscultor

Interneta vietnē: www.jorgemarin.com.mx

Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto