Sabiedrība

No NA "Citadeles" parlamentārās izmeklēšanas komisijā strādās Krēsliņš

Jauns.lv

Nacionālās apvienības (NA) Saeimas frakcija darbam abās parlamentārās izmeklēšanas komisijās - saistībā ar bankas "Citadele" pārdošanas darījumu un lielveikala "Maxima" traģēdiju Zolitūdē - virzīs deputātu Kārli Krēsliņu, informēja partijas preses sekretāre Laila Ozoliņa.

No NA "Citadeles" parlamentārās izmeklēšanas komis...

NA frakcijas vadītājs Gaidis Bērziņš aģentūrai BNS norādīja, ka Krēsliņš darbam "Citadeles" pārdošanas darījuma izmeklēšanās komisijā virzīts, jo viņš ir parakstījis iesniegumu par Saeimas ārkārtas sēdes sasaukšanu, kas bija nepieciešama, lai izveidotu izmeklēšanas komisiju. "Tas bija pietiekami nopietns iemesls," sacīja Bērziņš.

Krēsliņš bijis Nacionālo bruņoto spēku virsnieks, kā arī militārais zinātnieks un rezerves brigādes ģenerālis.

Jau ziņots, ka daļa 12.Saeimā pārstāvēto partiju izlēmušas, kurus deputātus virzīs darbam parlamentārās izmeklēšanas komisijās.

Zaļo un zemnieku savienība darbam izmeklēšanas komisijā par "Maximas" traģēdiju deleģēs Juri Vectirānu un Kārli Seržantu, bet darbam bankas "Citadele" komisijā Jāni Trupovnieku un Edgaru Putru.

"Saskaņa" parlamentārās izmeklēšanas komisijai saistībā ar "Maximas" traģēdiju deleģēs Regīnu Ločmeli-Luņovu un Zentu Tretjaku, bet bankas "Citadele" komisijai Andreju Elksniņu un Igoru Pimenovu.

Latvijas Reģionu apvienības biedrs Mārtiņš Bondars norādīja, ka oficiāli partija vēl nav lēmusi par deputātu izvirzīšanu darbam izmeklēšanas komisijās, bet viņš pieļāva, ka, visticamāk, "Maximas" traģēdijas komisijā strādās deputāti Arturs Kaimiņš un Mārtiņš Šics. Savukārt par bankas "Citadele" komisiju vēl neesot izlemts, bet Bondars pieļauj, ka šajā komisijā darbosies viņš.

Nacionālā apvienība deleģēs darbam bankas "Citadele" izmeklēšanas komisijā Imantu Parādnieku un Kārli Krēsliņu. Savukārt darbam "Maximas" traģēdijas izmeklēšanas komisijā arī tiks virzīts Krēsliņš, kā arī Ingūna Rībena.

"Vienotība" un "No sirds Latvijai" vēl nav lēmušas par to, kurus deputātus virzīs darbam abās parlamentārās izmeklēšanas komisijās.

LETA