Zolitūdes traģēdiju varēja novērst vēl pērn, paziņo ģenerālprokurors
Ēriks Kalnmeiers solīja, ka izmeklēšana beigsies ar visu to personu saukšanu pie atbildības, kurām tiks konstatēts pamats, lai viņus pie kriminālatbildības sauktu, turklāt tas nebūs viens cilvēks, bet gan visi tie cilvēki, kuri ar savu darbību vai bezdarbību ir izraisījuši šo milzīgo traģēdiju.
Sabiedrība

Zolitūdes traģēdiju varēja novērst vēl pērn, paziņo ģenerālprokurors

Jauns.lv

Faktiski Zolitūdes traģēdiju varēja novērst vēl pagājušajā gadā, ja cilvēki, kuriem bija pienākums rūpīgi sekot būves stāvoklim, to būtu darījuši, katastrofas gadadienas priekšvakarā intervijā LTV "Panorāmā" paziņoja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Zolitūdes traģēdiju varēja novērst vēl pērn, paziņ...

Viņš atzina, ka traģēdijas pamatā bija virkne notikumu un ēkas sabrukšana ir sekas drausmīgai nolaidībai, bezatbildībai un paviršībai.  

Kalnmeiers solīja, ka izmeklēšana beigsies ar visu to personu saukšanu pie atbildības, kurām tiks konstatēts pamats, lai viņus pie kriminālatbildības sauktu, turklāt tas nebūs viens cilvēks, bet gan visi tie cilvēki, kuri ar savu darbību vai bezdarbību ir izraisījuši sekas - lielāko traģēdiju kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas, sacīja ģenerālprokurors.

Šī krimināllieta ir lielākā un nopietnākā Latvijas neatkarības atjaunošanas vēsturē, tieši tāpēc tās izmeklēšana prasa tik daudz laika un darba, viņš paskaidroja. Zolitūdes lieta ir lielākā lieta prokuratūras pastāvēšanas vēsturē arī pēc sarežģītības pakāpes, un tajā iesaistīts milzīgs skaits cilvēku - 48 izmeklētāji un četri uzraugošie prokurori.

Ģenerālprokurors atzina, ka izmeklēšana kriminālprocesā turpinās, ir paveikts liels darbs, ir apzinātas visas personas, kas ir „atbildīgas par šo prātam neaptveramo notikumu". Nekad tik daudz cilvēku lietas izmeklēšanā nav bijis iesaistīts, sacīja Kalnmeiers.  

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka 2013.gada 21.novembrī mūsu valsts piedzīvoja melnāko dienu kopš neatkarības atjaunošanas - lielveikala "Maxima" gruvešos Rīgā, Priedaines ielā 20, dzīvību zaudēja 54 cilvēki, tostarp trīs VUGD glābēji.

Vairāk skatieties TV sižetā!