Vāc parakstus zolītes iekļaušanai vispārējās izglītības mācību programmā
Latvijas nacionālās kāršu spēles "Zolītes" ieviešana kā fakultatīvs priekšmets vidējās izglītības mācību iestādēs būtu solis pretī attīstībai, turklāt vienlaicīgi tiktu stiprinātas arī mūsu valsts tradīcijas.
Sabiedrība
2014. gada 27. novembris, 12:31

Vāc parakstus zolītes iekļaušanai vispārējās izglītības mācību programmā

Jauns.lv

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par zolītes iekļaušanu vispārējās izglītības mācību programmā.

Kā iniciatīvas pieteicējs norādīta Agnese Puriņa. Viņa uzskata, ka zole ir inteliģenta kāršu spēle, kas attīsta ne tikai loģisko domāšanu, prātā spējas un atmiņu, bet arī cilvēka personību, tāpēc Latvijas nacionālās kāršu spēles ieviešana kā fakultatīvs priekšmets vidējās izglītības mācību iestādēs būtu solis pretī attīstībai, turklāt vienlaicīgi tiktu stiprinātas arī mūsu valsts tradīcijas.

Puriņa uzskata, ka zolītei piemīt milzīgs izglītojošais un attīstošais potenciāls, kas pašlaik pilnībā netiek izmantots, "tādā veidā ignorējot mūsu valsts attīstību nākotnē".

Iniciatīvas pieteicēja uzskata, ka sadarbībā ar Saeimu un Izglītības un zinātnes ministriju būtu nepieciešams izstrādāt un veikt grozījumus Izglītības likumā, nosakot spēli "Zole" kā vienu no fakultatīvajiem priekšmetiem, kura apgūšanas mērķis ir loģiskās domāšanas attīstīšana.

Puriņa uzsver, ka Latvijas nākotne balstās uz bērniem un ir svarīgi, lai viņi būtu sagatavoti dzīvei - apveltīti ar spēcīgu loģisko domāšanu, veselīgu spriestspēju un darbībām, kas vērsta uz valsts nacionālo vērtību saglabāšanu.

"Mūsu jaunieši ir valsts veiksmīgas nākotnes stūrakmens, kas veicinās gan Latvijas tautsaimniecības attīstību, gan kopējo mūsu valsts tēlu pasaules acīs. Tāpēc ir svarīgi stiprināt skolu izglītības sistēmu, ieviešot mācību metodi, kas attīstīta ne tikai teorētiskās zināšanas, bet sniedz pievienoto vērtību arī bērnu un jauniešu personības veidošanā," pārliecināta Puriņa.

LETA/Foto: All Over Press