Rātsnamā atklās Ditas Baumanes-Auzas gleznu izstādi "Spēks no manas zemes"
Dita Baumane-Auza savās gleznās pauž to, ko nešaubīgi sajutusi savas ārstes –ginekoloģes praksē: cilvēka veselība un garīgums rodas jau bērniņa ieņemšanas brīdī, tas attīstās kopā ar savas dzimtās zemes un identitātes apzināšanos.
Kultūra
2014. gada 27. novembris, 14:34

Rātsnamā atklās Ditas Baumanes-Auzas gleznu izstādi "Spēks no manas zemes"

Jauns.lv

No 1. līdz 20. decembrim Rātsnamā (Rātslaukums 1) būs skatāma Ditas Baumanes-Auzas gleznu izstāde „Spēks no manas zemes”. Izstādes atklāšanā 3. decembrī plkst. 15.00 piedalīsies Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvaldes priekšniece Baiba Šmite. Tajā skanēs rindas no mākslinieces prozas un dzejas darbiem, muzicēs folkloras kopa „Laiva”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Māksliniece Dita Baumane-Auza ir ārste un mākslas terapeite. Izstādes nosaukumā viņa ir ietvērusi vēstījumu skatītājiem par to, ka katram ir jāapzinās savu spēku augam no savas tautas, no Latvijas, kā arī no zemes, kas ir visu mūsu māte.

Izstādē būs aplūkojami pēdējo divu gadu darbi – eļļā, akvarelī un pastelī tapušas klusās dabas, ziedi, ainavas, kā arī fantāzijas jeb gara acīm vērotas vīzijas par cilvēka, laika un dzīves attiecībām un mijiedarbību. Mākslinieces darbus raksturo dzīvespriecīgas un harmoniskas krāsas, tajās jaušams sievietes skatījums uz pasauli caur mīlestības un labestības prizmu.

Dita Baumane-Auza savās gleznās pauž to, ko nešaubīgi sajutusi savas ārstes –ginekoloģes praksē: cilvēka veselība un garīgums rodas jau bērniņa ieņemšanas brīdī, tas attīstās kopā ar savas dzimtās zemes un identitātes apzināšanos. Māksliniece saka: „Mīlestība ir  visa pirmsākums – mīlestība uz savu tuvāko, jaunu dzīvību, uz savu tautu un savu zemi. Mēs esam bagāti savā zemē, ja to spējam apzināties un nodot to tālāk nākamajām paaudzēm.”

Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto