Sabiedrības dāmas pulcējas galerijas atklāšanā. FOTO
Foto izstādē redzēto apspriež māksliniece Ieva Bondare un uzņēmēja Agita Putāne.
Kultūra
2014. gada 29. novembris, 15:47

Sabiedrības dāmas pulcējas galerijas atklāšanā. FOTO

Jauns.lv

Piektdien, 28. novembra vakarā Vecrīgā atklāta Baltijā vienīgā ar augstāko kvalitātes zīmi godalgotā „Lumas” galerija. Iepazīties un novērtēt mākslu bija ieradušās arī sabiedrībā zināmas kundzes.

„Lumas” galerijas atrodamas daudzās lielākajās pasaules pilsētās - Berlīnē, Parīzē, Ņujorkā, Maskavā, un nu arī Rīgā. Šīs galerijas specifiskas ar to, ka galerijās aplūkojamas augstas kvalitātes mūsdienīgas mākslas fotogrāfijas.

Atklāšanas svētkos netrūka lūgto viesu un mākslas baudītāju. Izstādi aplūkot ieradās māksliniece Ieva Bondare, ekspolitiķa Kārļa Leiškalna sieva, Rīgas brīvostas pārvaldes Sabiedrisko attiecību departamenta direktore Anita Leiškalne, mākslas galerijas „Putti” īpašniece Agita Putāne, uzņēmēja Svetlana Loeva, dziedātāja Natālija Tumševica un citi.

Izstādes apmeklētāji vakaru pavadīja gan aplūkojot fotogrāfijas, gan saviesīgā atmosfērā malkojot šampanieti, baudot uzkodas un, protams, apspriežot izstādē redzētos darbus. Daļa viesu gleznas iemūžināja arī savos viedtālruņos. Pasākumā ikviens varēja arī iegādāties gleznas, taču tas nav lēts prieks, jo gleznu cena ir no dažiem simtiem līdz pat vairākiem tūkstošiem eiro. Galerijas atklāšanas loterijā varēja tikt arī pie neliela izmēra gleznas.

Kasjauns.lv/ Foto: Anete Janševica