Kremļa TV kanāls "Russia Today" turpina izplesties Latgalē
Notikumu atspoguļojums "Russia Today" tieši sakrīt ar Krievijas oficiālo politiku - gan par karu Ukrainā, gan citiem notikumiem. Latvijas likumi padomei nevar kanālu aizliegt pārraidīt.
Sabiedrība
2014. gada 30. novembrī, 20:09

Kremļa TV kanāls "Russia Today" turpina izplesties Latgalē

Jauns.lv

Pateicoties zemo cenu piedāvājumam Latgalē, kabeļoperatori piedāvā saviem klientiem vērot Krievijas kanālu "Russia Today", taču pēc Lielbritānijas valdības Komunikāciju biroja jeb OFCOM lēmuma, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) rīkosies un pieņems lēmumu, vai turpināt atļaut šo kanālu pārraidīt Latvijas teritorijā, svētdien vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Kremļa TV kanāls "Russia Today" turpina izplesties...

Raidījums vēsta, ka Londonā reģistrētais televīzijas kanāls "Russia Today" Rēzeknes kabeļoperatoram SIA "Starnet" vairākus mēnešus bez maksas piedāvājis to pārraidīt bez maksas. Savukārt tagad tas par savu pārraidīšanu prasot smieklīgi zemu cenu, kas SIA "Starnet" ir izdevīgi.

"Russia Today" ir galvenokārt par Krievijas nodokļu maksātāju naudu uzturēta televīzija, kas raida ziņas un analītiskas programmas angļu valodā. Notikumu atspoguļojums tieši sakrīt ar Krievijas oficiālo politiku. Gan par karu Ukrainā, gan citiem notikumiem. Rēzeknes firma rakstīja vēstuli NEPLP, lai tā ļauj "Russia Today" pārraidīt saviem klientiem, ko arī NEPLP atļāvis, jo Latvijas likumi padomei nevar kanālu aizliegt pārraidīt, ja tam nav kāda pamatota iemesla.

Savukārt, lai varētu raidīt Eiropā, Krievijas kanāliem kādā no Eiropas valsts regulatoriem jāsaņem licence. "Russia Today" un vēl vairāki Maskavas kanāli reģistrējušies Londonā - Lielbritānijas valdības Komunikāciju birojā jeb OFCOM. Šīm televīzijām jāievēro Anglijas likumi. Ja notiek kāds pārkāpums - licenci regulators atņem un kanālam Eiropas tirgus aizveras. Šobrīd aizdomās par "Russia Today" pārkāpumiem atspoguļojot notikumus Ukrainā OFCOM sācis vairākas pārbaudes. Uz OFCOM lēmumu gaida arī NEPLP.

"Mēs, protams, esam uzmanīgi, jo OFCOM ir ierosinājis pārbaudi, ko tad raida šis te kanāls "Russia Today". Pārbaude vēl norit. Ja OFCOM konstatēs, ka tur ir kaut kas pretlikumīgs, krimināls vai citas problēmas saturā, tad mēs, protams, arī reaģēsim," stāsta padomes loceklis Ivars Zviedris.

LETA/ Foto: All Over Press