Eiropas kinozvaigznes saņems īpašas "Laima" dāvanas
Kultūra
2014. gada 12. decembris, 13:24

Eiropas kinozvaigznes saņems īpašas "Laima" dāvanas

Jauns.lv

Eiropas Kinoakadēmijas balvas pasniegšanas ceremonijai nominētie mākslinieki un viesi, kuri 13.decembrī ieradīsies Eiropas kultūras galvaspilsētā Rīgā, saņems īpašu un saldu pārsteigumu – saldumu kārbu Vēstule no Sargeņģeļa - no leģendārās šokolādes fabrikas Laima.

Maija Brūkle, saldumu ražotāja Laima zīmola vadītāja: “Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas prezidēšanas gadā, Latvijas vadošais saldumu ražotājs Laima, sniedzot atbalstu Rīga2014 rīkotājiem, piedalījies virknē pasākumu, palīdzot iepazīt Rīgu kā leģendāru saldumu pilsētu. Ar īpašu un saldu Laimas pārsteiguma dāvanu – vēlamies sveikt arī Rīga2014 svētku programmas starptautiski nozīmīgākā pasākuma Eiropas Kinoakadēmijas balvas viesus - pasaules mēroga kino režisorus, producentus, scenāriju autorus un pasaulslavenus aktierus, kas apmeklēs vienu no nozīmīgākajiem pasākumiem Eiropas kino nozarē.”

Eiropas kultūras galvaspilsētas prezidēšanas laikā Laima līdzdarbojusies skaistākajos Rīga2014 svētku programmas pasākumos – koncertuzvedumā Lec saulīte, Rīgā dzimušu un pasaulslavenu mākslinieku lielkoncertā Dzimuši Rīgā, kā arī Pasaules Koru olimpiādē un Kultūras vasarnīcas pasākumos Esplanādē.

Saldumu ražotājs Laima atbalsta arī Eiropas Filmu Akadēmijas balvas pasniegšanas ceremoniju, kas ir viens no nozīmīgākajiem pasākumiem Eiropas kino nozarē, un jau rīt, 13. decembrī, norisināsies Latvijas Nacionālajā operā. Apbalvošanas ceremoniju atklās Eiropas Kinoakadēmijas prezidents Vims Venderss (Wim Wenders) un Eiropas Kinoakadēmijas priekšsēdētāja Agneška Holanda (Agnieszka Holland).

Laimas šokolāde jau kļuvusi par Latvijas vizītkarti, tās saldumu ražošanas tradīcijas ir teju 145 gadus senas. Laima ir lielākais un atpazīstamākais šokolādes un saldumu ražotājs Baltijā, kurā šokolādi ražo no kakao pupiņām. Šo ražošanas metodi 1870. gadā ieviesa fabrikas dibinātājs Teodors Rigerts un Laima to praktizē arī mūsdienās, tādejādi kļūstot par unikālu šokolādes ražotāju ne tikai Baltijā, bet arī Austrumeiropā.  Laimas šokolāde tiek eksportēta uz vairāk kā 30 pasaules valstīm. Kopš 2014.gada Rīgā, Miera ielā 22, apmeklētājus sveic Laimas šokolādes muzejs, lai interaktīvā ekspozīcijā ļautu iepazīt Laimas šokolādes leģendu.

Karlīna Timofejeva / Foto:  Evija Trifanova, LETA