1dienas
21stundas
42minūtes
53sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
"Melnajā sarakstā" iekļautais Kobzons vēršas Satversmes tiesā
Šogad neilgi pirms "Jaunā viļņa" konkursa krievu mūziķim Josifam Kobzonam tika liegta iebraukšana Latvijā.
Politika

"Melnajā sarakstā" iekļautais Kobzons vēršas Satversmes tiesā

Jauns.lv

Krievu estrādes pārstāvis, mūziķis Josifs Kobzons iesniedzis konstitucionālo sūdzību Latvijas Satversmes tiesā (ST) par Imigrācijas likuma normu, kas neparedz ārlietu ministra lēmuma pārsūdzēšanu par iekļaušanu tā dēvētajā "melnajā sarakstā".

"Melnajā sarakstā" iekļautais Kobzons vēršas Satve...

Kā ziņo Latvijas Radio, pieteikums ST iesniegts šonedēļ, un līdz janvāra vidum ST vērtēs, vai ierosināt lietu.

Kobzona advokāte Baiba Didrihsone aģentūrai LETA norādīja, ka par šo konkrēto likuma panta daļu lietas ST vēl nav bijis, bet esot bijusi gana līdzīga - tajā arī apstrīdēts Imigrācijas likuma 61.pants. Konkrētajā lietā pieteikums ST iesniegts par Imigrācijas likuma 61.panta 7.daļas atbilstību Satversmei.

Latvijas Radio ziņo, ka, izskatot šo lietu, ST konstatēja, ka šāda norma pārkāpj cilvēktiesības un neatbilst Satversmei. Pēc šī sprieduma ir ieviesti grozījumi Imigrācijas likumā, kas paredz, ka iekšlietu ministra lēmumu var pārsūdzēt, bet bija saglabāta norma, kas paredz, ka ārlietu ministra lēmumu nevar pārsūdzēt.

Jau ziņots, ka šogad neilgi pirms konkursa sākuma Latvijas ārlietu ministrs Rinkēvičs paziņoja, ka Latvijas "melnajā sarakstā" tiek iekļauti trīs pazīstami krievu estrādes pārstāvji - Kobzons, Oļegs Gazmanovs un Valērija.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA