Jūrā pie Kolkas pazudis kaitbordists Renārs Mileika; meklēšana pārtraukta. FOTO
Sazinoties tviterī un "Facebook" vakar līdz pat vēlai naktij cilvēki organizēti meklēja Renāru. Līdz šim brīdim viņš nav atrasts; meklēšanā iesaistījušies daudz brīvprātīgo.
112
2015. gada 4. janvāris, 11:12

Jūrā pie Kolkas pazudis kaitbordists Renārs Mileika; meklēšana pārtraukta. FOTO

Jauns.lv

(Papildināta 19:29) Sestdien pirms pulksten 16. jūrā pie Kolkas raga pazudis kaitbordists Renārs Mileika, kuru līdz vēlai naktij meklēja viņa paziņas, draugi un vietējie iedzīvotāji. Renāru līdz šim brīdm nav izdevies atrast.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jūrā pie Kolkas raga turpinās pazudušā kaitbiordista meklēšana, pārbaudīt pēdējo vēl neapgūto rajonu devusies beidzamā Jūras spēku ekipāža, pastāstīja Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Veita.

Ja laika apstākļi uzlabosies, iespējams, tiks iesaistīts arī helikopters. Savukārt krasta rajonā plašā teritorijā pazudušo kaitbordistu meklē liels skaits brīvprātīgo.

Kā skaidroja Veita, līdz šim meklēšana noritējusi bez panākumiem, uz atlikušo vēl nepārmeklēto rajonu Kolkas apkārtnē devusies pēdējā ekipāža. Pēc tam visa aprēķinātā teritorija, kur varētu atrasties kaitbordists, būs pārmeklēta, un operācija jūrā varētu beigties. Cik ilgs laiks tam nepieciešams, patlaban nav zināms. Taču, ja laika apstākļi būs apmierinoši, meklēšanā varētu iesaistīties arī helikopters. Pagaidām gan vēl nav skaidrs, vai tas notiks.

Tikmēr gar jūras krastu plašā teritorijā meklēšanā iesaistījies liels skaits brīvprātīgo - gan ar pazudušo pazīstami, gan nepazītami cilvēki, kas ieradušies pat no Liepājas, pastāstīja meklēšanas koordinators Āris Muitnieks. Precīzu meklētāju skaitu viņš gan nevarēja nosaukt.

Piekrastes meklēšanā cilvēki iesaistījušies arī ar dažādiem braucamrīkiem - kvadracikliem un citiem, norādīja Muitnieks.

Kā vēstīts, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) izsaukums uz Dundagas novadu sestdien saņēma pēc plkst.15. Krastā palicēji ziņojuši, ka sportists iepūsts jūrā un pazudis no viņu redzesloka.

Meklēšanas darbus koordinē Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas koordinācijas dienests (MRCC Rīga).

Piekrastes apsekošanā tika iesaistīti VUGD darbinieki un iedzīvotāji, bet jūrā pazudušo vīrieti sestdien meklēja Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopteri un divi tirdzniecības kuģi.

Jūrā pie Kolkas pazudušā kaitbordista Renāra Mileikas meklēšana pārtraukta, svētdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Ziņas" sacīja Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta pārstāvis Andris Skribis.

Viņš atzina, ka teritorija, kurā Mileika pazudis vairākkārt pārmeklēta, taču kaitbordists tā arī nav atrasts.

Šovakar brīvprātīgie aicināti no plkst.23 pulcēties uz meklēšanu Kaltenē, kad plānots organizēti sadalīties un apsekot teritoriju laika posmā no plkst.24 līdz plkst.4.

Meklēšanas darbus iecerēts veikt ar Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta modelēto kaitbordista pārvietošanās karti, pēc kuras varētu pieļaut, ka viņš tiks izskalots pie Kaltenes šonakt plkst.2, liecina brīvprātīgo meklētāju publicētā informācija sociālajā tīklā "facebook.com". Brīvprātīgie aicināti sagatavoties, nodrošinoties ar siltu apģērbu, lietusmēteli, gumijas zābakiem, spēcīgu lukturi un tā baterijām, binokli, termosu ar tēju un maizītēm.

Muitnieks norādīja, ka viņš komunicē ar Krasta apsardzes dienestu un šo sadarbību vērtē kā "diezgan raitu". Viņš nevarēja komentēt, kāda ir sadarbība, piemēram, ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāvjiem, jo to koordinē citas personas.

Muitnieks mudināja ikvienu iedzīvotāju, kam ir iespēja, paiet gar Latvijas piekrasti un pievērst uzmanību apkārtnei, iesaistoties pazudušā kaitbordista meklēšanā.

"Facebook.com" publicētā informācija liecina, ka meklēšanā šonakt piedalīsies VUGD glābēji ar gaismām un glābšanas laivu. VUGD pārstāve Viktorija Gribuste atzina, ka brīvprātīgie aicinājuši glābējus piedalīties šonakt paredzētajā meklēšanā. Glābšanas dienests uz to atsaucies, un Rojas postenis nodrošinās laivu, savukārt Talsu postenis - automašīnu ar pagarināmiem prožektoriem. Laivu gan nav iecerēts izmantot visu laiku, bet ielaist ūdenī nepieciešamības gadījumā.

Kā ziņots, glābšanas dienestu veiktā meklēšana 4.janvārī tika pārtraukta, jo vīrieti nebija izdevies atrast. Muitnieks LNT raidījumam "900 sekundes" šorīt stāstīja, ka meklēšanas darbi vēl turpinās, lai gan tajos iesaistījušies tikai brīvprātīgie.

Arī brīvprātīgo meklētāju grupai vakar pazudušo kaitbordistu nebija izdevies atrast, lai gan Muitnieks aicināja piekrastē dzīvojošos būt aktīviem un pievērst uzmanību savai apkārtnei, tādējādi palīdzot pēc iespējas ātrāk atrast pazudušo sportistu.

Kasjauns.lv, LETA, Foto: Instagram, Facebook