Grāmatas autore ir viena no Rītiņa tuvākajām kolēģēm, biedrības "Slow Food Straupe" vadītāja Astrīda Rozīte.

Mārtiņa Rītiņa piemiņas grāmatas prezentācija

Otrdien, 10. decembrī, Āgenskalna tirgū prezentēta tautā iemīļotā pavāra Mārtiņa Rītiņa piemiņas grāmata "Pavārgrāmata Mārtiņam".

Sabiedrība

FOTO: Bondaru pāris, Tannis, Jubalts un citi apmeklē Mārtiņa Rītiņa piemiņas grāmatas atklāšanu

Jauns.lv

Otrdien, 10. decembrī, Āgenskalna tirgū prezentēta tautā iemīļotā pavāra Mārtiņa Rītiņa piemiņas grāmata "Pavārgrāmata Mārtiņam. Cilvēki, kas mani satikuši.".

FOTO: Bondaru pāris, Tannis, Jubalts un citi apmek...

Grāmatas autore ir viena no Rītiņa tuvākajām kolēģēm, biedrības "Slow Food Straupe" vadītāja Astrīda Rozīte. Mārtiņš ar Astrīdu bija pazīstami vairāk nekā 40 gadus. Pieminekļa atklāšanā Baltezera kapos viņa dalījās atmiņās par Rītiņu, atklājot, ka, neskatoties uz viņa plašo pazīšanos, Mārtiņš bieži jutās vientuļš, īpaši pēc mātes nāves. Rozīte minēja, ka Rītiņš bija darbaholiķis, kurš strādāja līdz pēdējam brīdim, un ka viņa dzīve lielākoties grozījās ap restorānu vidi. Tāpat viņa norādīja, ka Rītiņš reti saņēma ielūgumus ciemos, jo cilvēki baidījās gatavot slavenajam šefpavāram.

Mārtiņš Rītiņš (1949–2022) bija izcils latviešu šefpavārs, kulinārijas mākslas pionieris un sabiedriskais darbinieks. Viņš ir vislabāk pazīstams kā restorāna "Vincents" dibinātājs un ilggadējs vadītājs, kas kļuva par vienu no prestižākajiem restorāniem Latvijā un Baltijā.