Ziemas baudīšana Ziemeļlatgalē, tautiskie Meteņi Jelgavā, Aijas Andrejevas un Māras Zālītes tūres: ko darīt 17. un 18. februārī?
Kultūra
2017. gada 18. februāris, 08:28

Ziemas baudīšana Ziemeļlatgalē, tautiskie Meteņi Jelgavā, Aijas Andrejevas un Māras Zālītes tūres: ko darīt 17. un 18. februārī?

Jauns.lv

Ziemeļlatgales novadi visus pie sevis ciemos gaida sestdien un svētdien, jo tur notiks tūrisma festivāls „Izbaudi ziemu Ziemeļlatgalē”. Jelgavā vietējie kori un tautas deju ansambļi sestdien sarīkojuši īstus mazos Dziesmu un deju svētkus, uz kuriem sabrauks dziedātāji un dejotāji no visas Latvijas.

Ādažos, Aizkrauklē un Rēzeknē ceļojumu pa Latviju uzsāk Māras Zālītes teātra dziesmu koncertuzvedums „Sapnis un mīlestība”, kurā uzstāsies Latvijā pazīstami mūziķi un dziedātāji. Savukārt Kandavā ceļojumu pa Latviju ar koncertprogramma „Ceļojums pie sevis” uzsāks Aija Andrejeva. Pasakainu sajūtu cienītāji Rēzeknē, Rīgā un Ventspilī varēs baudīt slavenās krievu klasiķa Aleksandra Puškina pasakas, bet tie, kuriem bērnu pasaku lasīšanas vecums jau aiz muguras, tiek gaidīti festivālā „Erots”.

Daudz jaunumu arī galvaspilsētas izstāžu zālēs: Kalnciema galerijā varat redzēt, kā māksliniece Kristīnes Graudule – Putniece pērn veica Zīmēšanas maratonu, Mūkusalas mākslas galerijā iepazīties ar Ausmas Šmites iztēlē radītājām tehniskajām būtnēm uz finiera, Dailes teātrī sajust Daiļa Rožlapas mīlu, galerijā „Daugava” uz visu paraudzīties no Jāņa Murovska skatu punktu, bet Nacionālajā mākslas muzejā iepazīties ar pēdējo divu gadu izcilībām latviešu vizuālajā mākslā.

Nākamā lapa: 1. Ziemas baudīšana Ziemeļlatgalē