Dambis noraida aicinājumu kļūt par kultūras ministres ārštata padomnieku
foto: LETA
Juris Dambis.
Kultūra

Dambis noraida aicinājumu kļūt par kultūras ministres ārštata padomnieku

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Kultūras ministre Agnese Lāce uzrunājusi pašreizējo Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes (NKMP) vadītāju Dr. arch. Juri Dambi kļūt par viņas ārštata padomnieku. Dambis šo aicinājumu noraidījis.

Dambis noraida aicinājumu kļūt par kultūras minist...

Sarunā, kas notika 24. oktobrī starp ministri un Dambi, ilggadējam NKMP vadītājam tika izteikts piedāvājums kļūt par ārštata padomnieku (bez atlīdzības) Rīgas jaunās akustiskās koncertzāles būvniecības jautājumos. Dambis vienmēr ir sniedzis padomus un konsultācijas visdažādākajos jautājumos un noteikti neatteiks tik svarīgā projektā, bet šobrīd nevēlas kļūt par ministra ārštata padomnieku.

Kultūras ministres sadarbība ar NKMP kopš 16. oktobra ir sākusies un Pārvalde cer uz konstruktīvu, lietišķu un patiesu dialogu.  

NKMP norāda, ka paziņojumā Lāce arī sniegusi informāciju, ka iestādes vadību pārejas periodā uz trīs mēnešiem piedāvājusi uzņemties NKMP Arhitektūras un mākslas daļas vadītājai Dr. art. Annai Ancānei. Saņemtais piedāvājums nozīmētu pašreizējo amatu savienot ar iestādes vadītāja pienākumu izpildītāja posteni, kas ir gandrīz neiespējami darba slodzes un apjoma dēļ, kā arī var nonākt pretrunā ar administratīvo procesu. Ministrei ir sniegti detalizēti skaidrojumi un iespējamie risinājumi, taču tie tikuši pārrunāti tikai starp Ancāni un Lāci un saruna vēl nav noslēgusies.

NKMP novērtē ministres centienus risināt radušos situāciju, taču joprojām uzskata, ka iestādes vadības nomaiņas process nav bijis pārdomāts, labi izplānots un organizēts, kas turpina radīt sekas.