Koris "Maska" kļūst par miljonāriem, uzvarot prestižā starptautiskā kormūzikas konkursā
foto: Publicitātes foto
Koris "Maska".
Kultūra

Koris "Maska" kļūst par miljonāriem, uzvarot prestižā starptautiskā kormūzikas konkursā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Mārupes novada jauktais koris "Maska" 26. oktobrī triumfēja starptautiskajā kormūzikas festivālā "Busan Choral Festival and Competition" Dienvidkorejas pilsētā Busanā. Koris ieguva galveno naudas balvu 20 miljonu KRW (aptuveni 13 300 EUR), kā arī izcīnīja vairākas citas prestižas balvas, tostarp 1. vietu tautas un klasiskās mūzikas kategorijās un labākā diriģenta titulu.

Koris "Maska" kļūst par miljonāriem, uzvarot prest...

Konkursā piedalījās 57 kori no Dienvidkorejas, Indonēzijas, Singapūras un Latvijas. "Maska" mākslinieciskā vadītāja Jāņa Ozola vadībā koris izpildīja septiņus skaņdarbus, demonstrējot augsta līmeņa sniegumu dažādos mūzikas žanros. Jānis Ozols izteica gandarījumu par šo vēsturisko uzvaru, kas ir pirmā reize festivāla vēsturē, kad uzvarētāja titulu ieguvis koris no Eiropas.

Festivāls, kurš šogad svinēja savu 20. jubileju, ir viens no lielākajiem kormūzikas notikumiem Āzijā, pulcējot vairāk nekā 2300 dalībniekus no visas pasaules. "Busan Choral Festival and Competition" prezidents Chung-Suk Kim norādīja, ka festivāls veicina kultūru apmaiņu un apliecina mūzikas spēju vienot dažādas tautas.

Koncerttūres laikā Dienvidkorejā, koris "Maska" sniedza vairākus koncertus arī ārpus konkursa, tostarp izpildot latviešu tautas mūziku un populārus rokmūzikas hītus, kas guva lielu klausītāju atsaucību.

Koris "Maska" ir viens no vadošajiem Latvijas amatieru koriem, kas regulāri piedalās starptautiskos konkursos un festivālos, popularizējot latviešu kormūzikas tradīcijas.