1dienas
3stundas
30minūtes
22sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Vizinājās sev uzdāvinātā auto ar marihuānas burku — policija Cēsīs aptur kādu jaunieti
foto: Paula Čurkste/LETA
112

Vizinājās sev uzdāvinātā auto ar marihuānas burku - policija Cēsīs aptur kādu jaunieti

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Oktobra sākumā Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Dienvidvidzemes iecirkņa reaģēšanas nodaļas amatpersonas aizturēja jaunieti, dzimušu 2006. gadā, kurš vadīja transportlīdzekli bez vadītāja apliecības un automašīnā glabāja nezināmas izcelsmes vielu.

Vizinājās sev uzdāvinātā auto ar marihuānas burku ...

2024. gada 11. oktobrī pulksten 20:32, policijas amatpersonas, veicot ikdienas patrulēšanu Cēsīs, Valmieras ielā, apturēja "VW Passat". Pārbaudot vadītāju, tika konstatēts, ka viņš ir bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Jaunietis skaidroja, ka transportlīdzekli sev uzdāvinājis uz savu 18. dzimšanas dienu. Automašīnā atradās vēl četras personas.

Turpinot pārbaudi, vadītājs mēģināja atbrīvoties no stikla burkas, kas atradās automašīnas salonā, to izmetot no automašīnas. Taču, veicot notikuma vietas apskati, stikla burka tika atrasta. Tajā atradās zaļganbrūnas krāsas augu valsts izcelsmes viela. Vadītājs norādīja, ka tā ir narkotiskā viela — marihuāna, un mēģinājis atbrīvoties no pierādījumiem, lai izvairītos no atbildības par narkotisko vielu pārvadāšanu un glabāšanu.

Par notikušo ir uzsākts kriminālprocess, un tiek veikta izmeklēšana, lai noteiktu vielas izcelsmi un raksturu. Valsts policija turpina uzraudzīt sabiedrisko kārtību un aicina iedzīvotājus ziņot par jebkādām aizdomīgām darbībām vai pārkāpumiem, kas var apdraudēt sabiedrības vai ceļu satiksmes drošību.