3dienas
10stundas
17minūtes
01sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Edgars Rinkēvičs: Mēs kaut kā ļoti slīgstam tajā supernormatīvismā
foto: Paula Čurkste/LETA
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.
Sabiedrība

Edgars Rinkēvičs: Mēs kaut kā ļoti slīgstam tajā supernormatīvismā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Edgars Rinkēvičs Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" norādīja, ka Latvijā ir radusies problēma, jo ir pārāk liela fokusēšanās uz normatīvajiem aktiem un birokrātiju,

Edgars Rinkēvičs: Mēs kaut kā ļoti slīgstam tajā s...

Kaut kas ir aizgājis greizi - mēs esam pārlieku ieslīguši normatīvismā un birokrātijā, sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Šādu secinājumu viņš pauda pēc tam, kad bija atbildējis uz jautājumu, vai nešķiet skumji, ka par atalgojuma iesaldēšanu valsts kapitālsabiedrību valdes locekļiem politiķi sākuši nopietni diskutēt tikai pēc prezidenta rosinātās likumdošanas iniciatīvas.

"Man vispār ir skumji par ko citu. Tas nav tikai par kapitālsabiedrībām. Mēs kaut kā ļoti slīgstam tajā supernormatīvismā. Nu, ja nav gandrīz ierakstīts likumā, ka jūs kafiju drīkstēsiet turēt pie kreisās, nevis pie labās rokas, tad tas jau gandrīz jau nav iespējams," ilustrēja valsts pirmā persona.

Prezidents nezinot, kurā brīdī kaut kas ir aizgājis greizi, bet viņš atceroties, ka savulaik tā nebija. Esam nonākuši pie tā, ka birokrātija ne tikai bremzē tautsaimniecības attīstību, bet arī grauj uzticību valstij, uzskata Rinkēvičs.

Līdz ar to viņš izmantojot iespējas nākt klajā ar likumdošanas iniciatīvām tajos brīžos, kad saprot, ka veselais saprāts un "pakratīšana ar pirkstu" vairs nestrādā. Vienlaikus prezidents atgādināja, ka, jau stājoties amatā ir teicis, ka nevarēs risināt katru problēmu un darīt citu cilvēku darbu.

Kā ziņots, Rinkēvičs ir iesniedzis likuma grozījumu projektu valsts uzņēmumu valžu atalgojuma iesaldēšanai. Prezidenta iesniegtajiem grozījumiem Saeimā noteikta steidzamības kārtība.