4dienas
2stundas
11minūtes
47sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Rīgā piestās bēdīgi slavenais kruīza kuģis, no kura nolēca jauns dziedātājs
foto: dpa/picture-alliance/Scanpix
Kruīza kuģis "AIDAluna" Norvēģijā 2023. gada 24. augustā.
Sabiedrība

Rīgā piestās bēdīgi slavenais kruīza kuģis, no kura nolēca jauns dziedātājs

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Kuģis "AIDAluna" ar Itālijas karogu svētdienas vakarā devās no Vācijas pilsētas Ķīles nedēļu ilgā kruīzā un apmeklēs arī pasažieru ostu Rīgā.

Rīgā piestās bēdīgi slavenais kruīza kuģis, no kur...

Rīgā kruīza kuģis ieradīsies otrdien, 22. oktobra rītā un tās pašas dienas plkst. 16 uzņems kursu uz Tallinu. Papildus tam 252 metrus garais kuģis apmeklēs arī Helsinkus un Stokholmu. 

Novembrī "AIDAluna" dosies no Ķīles uz Karību salām, pa ceļam apmeklējot Angliju, Spānijas ziemeļrietumu daļu, Portugāli, Nīderlandes Antiļu un Virdžīnu salas, un ieradīsies Dominikānas Republikā gandrīz trīs nedēļas pēc reisa sākuma. Eiropā kuģis atgriezīsies tikai aprīļa beigās, vēsta "Postimees.ee".

Kuģis kļuva atpazīstams pirms sešiem gadiem, kad 2018. gada 9. septembra agrā rītā kruīza laikā no Hamburgas uz Ņujorku pāri bortam pārlēca 33 gadus vecais vācu popdziedātājs Daniels Dominiks Kaizers-Kīblbēks. Mākslinieka meklējumi tika pārtraukti nākamajā dienā, jo desmit grādu ūdens temperatūra izslēdza viņa izdzīvošanas iespēju. Popzvaigznes mirstīgās atliekas joprojām nav atrastas.

Daniels Dominiks Kaizers-Kīblbēks bija vācu dziedātājs. 2003. gadā viņš ieņēma trešo vietu televīzijas talantu šovā "Deutschland sucht den Superstar".