3dienas
1stundas
28minūtes
53sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Latvijā izveidots pirmais rotaļlaukums bērniem ar funkcionāliem traucējumiem
foto: Publicitātes foto
Par ziedojumiem izveidots pielāgots rotaļlaukums bērniem ar funkcionāliem traucējumiem.
Sabiedrība

Latvijā izveidots pirmais rotaļlaukums bērniem ar funkcionāliem traucējumiem

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Biedrība "Cerību spārni" ar prieku paziņo, ka ir izdevies īstenot ilgi loloto sapni – Latvijā izveidots pirmais rotaļlaukums, kas pilnībā pielāgots bērniem ar funkcionāliem traucējumiem.

Latvijā izveidots pirmais rotaļlaukums bērniem ar ...

Šis rotaļlaukums nodrošina bērniem iespēju brīvi un droši rotaļāties vidē, kas atbilst viņu īpašajām vajadzībām. Tas piedāvā plašu aprīkojuma klāstu, sākot no šūpolēm, kas pieejamas ratiņkrēslu lietotājiem, līdz pat sensorajām iekārtām, kas veicina bērnu attīstību un sniedz prieku.

Projekts tapis ar daudzu ziedotāju un atbalstītāju palīdzību. "Cerību spārni" īpaši pateicas visiem, kas atbalstīja šo ieceri – no individuālajiem ziedotājiem līdz lieliem uzņēmumiem. Atzinīgi vārdi veltīti ERAB kopienu iniciatīvu fondam, veikalu tīklam "Elvi", Borisa un Ināras Teterevu fondam, kā arī citiem dāsniem ziedotājiem, piemēram, Gustava beķerejai, SIA Perfecto, Iecavas Sieviešu Klubam "Liepas" un Centrs MARTA biedrībai. Katrs ziedojums un ieguldījums bija būtisks, lai šis projekts kļūtu par realitāti.

Biedrības "Cerību spārni" pārstāvji uzsver, ka šis rotaļlaukums būs vieta, kur bērni ar funkcionāliem traucējumiem varēs ne tikai spēlēties, bet arī justies pieņemti un iekļauti. Tas ir solis uz priekšu Latvijas sabiedrībā, veidojot vidi, kurā ikvienam bērnam ir iespēja izbaudīt bērnību.

Tuvākajā laikā plānota rotaļlaukuma un jaunā dienas centra oficiāla atklāšana. Biedrība aicina sekot līdzi jaunumiem un turpināt atbalstīt viņu labos darbus, ziedojot vai sniedzot citus palīdzības veidus, lai arī nākotnē šādi projekti taptu iespējami.