Atkal pašnāvība? Traģēdija Rēzeknes pusē turpina nāves gadījumu sēriju uz Latvijas dzelzceļa
foto: Evija Trifanova/LETA
Ilustratīvs attēls.
112

Atkal pašnāvība? Traģēdija Rēzeknes pusē turpina nāves gadījumu sēriju uz Latvijas dzelzceļa

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Otrdienas rītā, vēl pirms saullēkta, Rēzeknes apkaimē pasažieru vilciens notrieca cilvēku. Trieciens bijis nāvējošs, un mediķi cietušajam nav varējuši palīdzēt, ziņo "Degpunktā". Šī ir jau trešā nāve uz dzelzceļa pēdējo četru dienu laikā.

Atkal pašnāvība? Traģēdija Rēzeknes pusē turpina n...

Iepriekš vēstīts, ka sestdienas vakarā posmā starp Babītes un Imanta stacijām vīrietis pakļuvis zem vilciena. Notikuma aculiecinieki uzskata, ka notikušais saistīts ja ne ar apzinātu rīcību, tad ar klaju drošības noteikumu ignorēšanu. Savukārt svētdien vilcienā, kas brauca Saulkrastu virzienā, miris pasažieris.

Šonedēļ "melnā josla" uz Latvijas dzelzceļa turpinājās - atkal notika nāvējoša sadursme. Otrdienas rītā, īsi pirms plkst. 4:00, pasažieru vilciens izbrauca no Zilupes uz galvaspilsētu. Izbraucot no Rēzeknes, kad vilciens piebrauca pie estakādes, plānotais maršruts tika pārtraukts. "Mašīnists, vadot vilcienu ar ātrumu aptuveni 55 km/h, pamanīja guļošu cilvēku, deva skaņas signālu un pielietoja ārkārtas bremzēšanu. Diemžēl cilvēks nav reaģējis ne uz signālu, ne bremzēšanu, kas izraisīja sadursmi," teikts kompānijas "Vivi" sniegtajā komentārā.

Incidents noticis diennakts tumšajā laikā, ierobežotas redzamības apstākļos. "Vilciens uzbrauca cilvēkam, kurš atradās uz dzelzceļa sliedēm, kurš gāja bojā notikuma vietā. Par šo gadījumu sākts kriminālprocess, un tiesībsargājošās iestādes turpina izmeklēšanu," informēja valsts policijas pārstāve Jūlija Jurāne.

Iemesli, kāpēc cilvēks atradies uz dzelzceļa, tuvojoties vilcienam, paliek neskaidri. Iespējams, bojāgājušais bijis alkohola reibumā, vai arī tas bijis apzināts lēmums - pašnāvība, tāpat kā sestdienas traģēdijas gadījumā Rīgā.