Kalniete Eiropas Tautas partijas frakcijā ievēlēta par Ārpolitikas darba grupas vadītāja vietnieci
foto: Rīgas Viļņi arhīvs
Sandra Kalniete.
Politika

Kalniete Eiropas Tautas partijas frakcijā ievēlēta par Ārpolitikas darba grupas vadītāja vietnieci

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete šodien ievēlēta par vietnieci Eiropas Tautas partijas (ETP) frakcijas Ārpolitikas darba grupas vadītājam, jauns.lv informēja Kalnietes palīdze Elīna Bīviņa.

Kalniete Eiropas Tautas partijas frakcijā ievēlēta...

ETP Ārpolitikas darba grupai ir izšķiroša nozīme Eiropas Savienības ārpolitikas un drošības politikas veidošanā. Tā ir atbildīga par ziņojumu sagatavošanu par Eiropas Savienības paplašināšanās procesu, attiecībām ar Ukrainu un trešajām valstīm, to vidū Moldovu, Gruziju, Ķīnu, ASV. Ārpolitikas darba grupas redzeslokā ir jautājumi, kas saistīti ar drošu informatīvo telpu un cīņu pret dezinformāciju, tāpat tā atbalsta Eiropas Parlamentu lēmumu pieņemšanā, kas saistīti ar starptautiskajiem līgumiem.

Sandra Kalniete Ārpolitikas grupā strādās ar jautājumiem, kas ir Starptautiskās Tirdzniecības komitejas darba kārtībā, tostarp ar dokumentiem par ES finansiālo un ekonomisko palīdzību Ukrainai. ETP frakcijā Sandra Kalniete ilggadīgi strādā ar ārlietu jautājumiem, iepriekš septiņarpus gadus bijusi frakcijas viceprezidente ar atbildību par ārlietu portfeli.

Deputāte Sandra Kalniete pārstāv partiju apvienību "Jaunā Vienotība" un, pildot doto mandātu darbam Eiropas Parlamentā, turpina darbu Ārlietu komitejā, kā arī Starptautiskās Tirdzniecības komitejā un Kultūras un izglītības komitejā kā aizstājēja. Sandra Kalniete ir Latvijas delegācijas vadītāja Eiropas Tautas partijas (ETP) frakcijā, kas ir lielākā Eiropas Parlamentā kopš 1999.gada. 2024.gada vēlēšanās labēji centriskā politiskā grupa saglabāja līderpozīcijas un tajā apvienojušies 188 deputāti no visām ES dalībvalstīm.