Cik riskantiem hobijiem drīkst nodoties Valsts prezidents? Skaidro kanceleja
foto: Edgars Rinkēvičs / Facebook
Edgars Rinkēvičs satraumējis roku.
Sabiedrība

Cik riskantiem hobijiem drīkst nodoties Valsts prezidents? Skaidro kanceleja

Violanta Dzene

Jauns.lv

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs ir kaislīgs riteņbraucējs un nereti veic lielus attālumus. Piemēram, vēl pirms divām nedēļām Rinkēvičs sociālajos tīklos dalījās ar savas sezonas rekordu - 102,5 km, ko veica sešās stundās. Tomēr riteņbraukšanas sezona nācās pāragri beigt rokas traumas dēļ.

Cik riskantiem hobijiem drīkst nodoties Valsts pre...

Par to prezidents paziņoja sociālajā tīklā Facebook, ievietojot foto ar traumēto roku un to parakstot: "Riteņbraukšanas sezona noslēgusies. Liels paldies dr. Krišam Rozenbergam un Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas personālam par palīdzību ne pārāk gudram pacientam. Latvijas mediķi ir labākie pasaulē."

Ņemot vērā, ka Rinkēvičs ir azartisks riteņbraucējs, kas piedalās arī publiskos izbraucienos, Jauns.lv vērsās Valsts prezidenta kancelejā, lai noskaidrotu, vai prezidenta amats jebkādā veidā ierobežo viņa iespējas nodarboties ar ikdienas vaļaspriekiem.

Kā mums atbildēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Elīna Kresa, par Valsts prezidenta drošību rūpējas Valsts prezidenta apsardze.

foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs piedalās “Elektrum” Vienības braucienā 2024. gada augustā.
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs piedalās “Elektrum” Vienības braucienā 2024. gada augustā.

Saskaņā ar informāciju Nacionālo bruņoto spēku mājaslapā, Valsts prezidenta apsardze ir lielākā Militārās policijas apakšvienība, kuras pamatuzdevums ir Latvijas Republikas prezidenta, viņa institūciju un Valsts prezidenta uzaicināto ārvalstu viesu drošības nodrošināšana.

"Valsts prezidenta apsardzes viens no principiem ir ar savu darbību neierobežot aizsargājamās personas brīvu gribu nodarboties ar saviem vaļaspriekiem," uzsvēra Kresa.

Vienlaikus viņa norādīja, ka Valsts prezidents savas brīvā laika aktivitātes pārrunā ar apsardzes darbiniekiem, kuri rūpīgi izvērtē visus iespējamos riskus. Tāpat Valsts prezidents arī ieklausās apsardzes darbinieku sniegtajās rekomendācijās.

Komentējot Rinkēviča traumu, viņa atzina, ka šāds kritiens var notikt jebkuram, piebilstot: "Velosipēds ir iecienīts pārvietošanās līdzeklis daudziem Latvijas iedzīvotājiem, un kritiens var gadīties jebkuram — pat ja visi drošības noteikumi tiek rūpīgi ievēroti."