Kozlovskis par drošu robežu: "Tas nav tikai žogs"
foto: Ieva Leiniša/LETA
Latvijas iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.
Sabiedrība

Kozlovskis par drošu robežu: "Tas nav tikai žogs"

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Droša robeža, pie kuras izveides pašlaik strādā Latvija, ir elementu kopums, partijas "Vienotība" kongresa ietvaros notikušā diskusijā sestdien teica iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).

Kozlovskis par drošu robežu: "Tas nav tikai žogs"...

"Tas nav tikai žogs," uzsvēra Kozlovskis. Ministrs apliecināja, ka robežas stiprināšana notiek pēc plāna. Latgales partijas, ar kuru "Jaunā vienotība" sestdien noslēdza sadarbības līgumu, līdzpriekšsēdētājs Sergejs Maksimovs norādīja, ka Latvijas drošībai nepieciešama laba sadarbība starp atbildīgajiem un stipra robeža.

"Iekārtām ir jāredz, jādzird," runājot par robežas stiprināšanu un nepieciešamību to aprīkot ar modernām tehnoloģijām, pauda Maksimovs. Norādot uz civilās aizsardzības stiprināšanu, Maksimovs atgādināja par bumbu patvertņu izveidi un nodrošināšanu.

Kozlovskis teica, ka pašlaik tiek strādāts, lai tiktu nodrošināts patvērums, ja būtu tāda nepieciešamība. "Ēku apsekošana turpinās," sacīja ministrs, norādot, ka aktīvi tiek meklēti risinājumi patvertņu izveidei.

Jau ziņots, ka VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) noslēgusi 16 līgumus ar sešiem būvniekiem žoga izbūvei uz Latvijas-Krievijas robežas, kas aptver robežu visā tās garumā. Līgumi noslēgti ar SIA "Citrus Solutions", SIA "Hagberg Construction", "Nordes būve", VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs", pilnsabiedrību "P un P Būvniecības grupa" un SIA "Baltic Construction Company".

Kopējā līgumu summa par žoga izbūvi astoņās lotēs ir 50,2 miljoni eiro ar pievienotās vērtības nodokli (PVN). Latvijas un Krievijas robežas žoga izbūves pasūtītājs ir VNĪ, bet Austrumu robežas izbūves projekta īstenošanu uzrauga Ārējās robežas infrastruktūras izbūves uzraudzības komiteja.