Sigulda jau piekto reizi iegūst mīlētākās pilsētas titulu
foto: Siguldas novada pašvaldība
Siguldas pilsētas svētki.
Novadu ziņas

Sigulda jau piekto reizi iegūst mīlētākās pilsētas titulu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Noslēdzies vadošais nozares “Baltic Brand Forum and Awards 2024” pētījums, kurā tika noskaidroti mīlētākie zīmoli Latvijā un Baltijā. Šī gada laureātu vidū Sigulda izcīnījusi līdera pozīciju pilsētu reitingā un ieguvusi Mīlētākās pilsētas titulu jau piekto reizi.

Sigulda jau piekto reizi iegūst mīlētākās pilsētas...

“Brand Capital” 2024. gada pētījumā Sigulda atzīta kā mīlētākā pilsēta Baltijā Latvijas iedzīvotāju vērtējumā ar 36,0%, otrajā pozīcijā atstājot Tallinu (35,5%), trešajā – Liepāju (32,6%), ceturtajā – Rīgu (32,3%) un piektajā – Ventspili (31,1%). Ar zīmolu un saukli “Sigulda Aizrauj” pilsēta ir piesaistījusi Latvijas iedzīvotāju simpātijas, apliecinot tās pievilcību kā tūrisma, kultūras un dzīvesstila galamērķis.

Šie rezultāti atspoguļo Latvijas iedzīvotāju pozitīvo vērtējumu par Siguldas unikālo piedāvājumu un aktīvu iesaisti sabiedrības dzīvē. Sigulda kā novada centrs ir pierādījis sevi kā saistošs galamērķis, kas iedvesmo ar savu dabas skaistumu, kultūras pasākumiem, sportiskām aktivitātēm un aizraujošo tūrisma un viesmīlības piedāvājumu.

“Šis tituls ir apliecinājums mūsu kopīgajam darbam un mīlestībai pret mūsu pilsētu un novadu. Paldies ikvienam, kurš ir ieguldījis laiku un enerģiju, lai veidotu Siguldu par to, kāda tā ir šodien! Tituls ir apliecinājums ne tikai mūsu pilsētas skaistumam, kultūrvēsturiskajai bagātībai un dabas daudzveidībai, bet arī iedzīvotāju kopības sajūtai. Mēs turpināsim strādāt, lai mūsu pilsēta būtu arvien aizraujošāka un pievilcīgāka gan vietējiem iedzīvotājiem, gan pilsētas viesiem,” atzinīgi novērtē Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Linards Kumskis.

Pētījuma finālisti noskaidroti, pamatojoties uz Baltijas zīmolu un dzīvesstila pētījuma “Brand Capital” datiem, ko veica viens no lielākajiem un vadošajiem tirgus izpētes datu vācējiem Eiropā – kompānija “Norstat”. Šogad pētījumā piedalījušies vairāk nekā 3000 Baltijas valstu iedzīvotāju, atbildot uz teju 300 jautājumiem par dzīvesstilu un attieksmi, tādējādi ļaujot apkopot patērētāju viedokļus par aptuveni 600 zīmoliem Baltijā.

Pirmo reizi Latvijā mīlētākās pilsētas titulu Sigulda ieguva 2018. gadā, saglabājot līderpozīciju līdz 2021. gadam. 2022. gadā Sigulda piekāpās Ventspils valstpilsētai un 2023. gadā šo augsto sabiedrības novērtējumu atdeva Tallinai.