Rudens burvība Madonā: "Kartupeļu svētki" ar gardumiem un tradīcijām
foto: Agris Veckalniņš/Madona.lv
Kartupeļu svētki Madonā.
Novadu ziņas

Rudens burvība Madonā: "Kartupeļu svētki" ar gardumiem un tradīcijām

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Madona gatavojas kļūt par rudens svētku galveno notikumu vietu, jo 28. septembrī pilsēta uzņems tradicionālo gadatirgu "Kartupeļu svētki". No plkst. 8.00 līdz 14.00 Saieta laukumā un tā apkārtnē pulcēsies vietējie iedzīvotāji un viesi, lai baudītu rudens sezonas krāšņumu un dažādus piedāvājumus, ko sagatavojuši reģiona zemnieki, amatnieki un mājražotāji.

Rudens burvība Madonā: "Kartupeļu svētki" ar gardu...

Gadatirgū apmeklētājus sagaidīs plašs un daudzveidīgs produktu klāsts. Vietējie zemnieki piedāvās svaigus dārzeņus, augļus, ogas un dažādas kartupeļu šķirnes, savukārt amatnieki demonstrēs unikālus rokdarbus, kas veidoti no koka, māla un stikla, kā arī dažādus pinumus un dekorācijas. Mājražotāji piedāvās gardumus, tostarp kūpinājumus, kūkas, pīrāgus, medu un citus vietējos labumus, nodrošinot, ka ikviens atradīs sev ko tīkamu.

Pasākums būs piemērots visai ģimenei, jo bērniem tiks piedāvātas radošās darbnīcas, kurās viņi varēs izpaust savu radošumu un aizraujoši pavadīt laiku. Paralēli tirgošanās aktivitātēm uz skatuves norisināsies koncertprogramma, kurā uzstāsies Madonas novada amatiermākslas kolektīvi. Starp tiem būs Folkloras kopa "Vērtumnieki", mūsdienu deju grupa "Aliens", dāmu deju grupas "Dzīvojam dejā" un "Vienmēr", kā arī senioru deju kolektīvi "Mētra" un "Jāņukalns". Papildus koncertam uzstāsies arī Mārcienas kultūras nama jauktais senioru ziņģu ansamblis "Trizulis", radot jautru un sirsnīgu atmosfēru.

Pasākuma īpašais viesis būs Andris Baltacis no grupas "Baltie Lāči". Viņš priecēs apmeklētājus ar skanīgām dziesmām, sarunām un stāstiem visas dienas garumā, radot vēl lielāku svētku noskaņu.

"Kartupeļu svētki" piedāvā lielisku iespēju ne tikai izbaudīt bagātīgo Madonas novada kultūru, bet arī atklāt reģiona garšu daudzveidību. Madona aicina visus interesentus apmeklēt šo pasākumu un kopā izbaudīt rudens burvību, kas piepildīta ar tradīcijām, dziesmām un vietējo ražu.