"Tas nebija emocionāli viegli!" Bijušais JKP biedrs Valters Bergs pievienojies "NA/LRA" politiskajam spēkam
foto: LETA/Lita Millere
Rīgas domes deputāts Valters Bergs Rīgas domes sēdes laikā.
Politika

"Tas nebija emocionāli viegli!" Bijušais JKP biedrs Valters Bergs pievienojies "NA/LRA" politiskajam spēkam

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Neatkarīgais deputāts Valters Bergs iestājies Nacionālās apvienība "Visu Latvijai!"- "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" Rīgas frakcijā un partijas biedru rindās.

"Tas nebija emocionāli viegli!" Bijušais JKP biedr...

Valters Bergs uzver, ka lēmums par pievienošanos NA/LRA komandai ir bijis pārdomāts: "Man bija pietiekami daudz laika izsvērt savu lēmumu, izvērtēt padarītos darbus un izlemt ko vēl gribu un varu izdarīt. Aiziešana no līdzšinējiem politiskajiem kolēģiem nebija emocionāli viegla, tomēr man ir svarīgi palikt uzticīgam konservatīvām un nacionālām vērtībām, un šobrīd šo politiku ar pilnu atbildību Rīgas domē nodrošina tikai NA/LRA".

"Mūsdienās politikā ir svarīgi pieņemt izsvērtus lēmumus, atturoties no populistisku solījumu došanas. Latīņu valodā conservare nozīmē saglabāt. Esmu pārliecinājies, ka NA ir partija, kura savus lēmumus pieņem, saglabājot latviskās vērtības, parašas, tradicionālās ģimenes konceptu. Tas arī ir iemesls, kāpēc nolēmu pievienoties šai partijai."

Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks atzinīgi vērtē V. Berga pievienošanos frakcijai, norādot: "Ar šo Valtera Berga lēmumu mūsu frakcija Rīgas domē stiprina savas pozīcijas un ideoloģiju par Rīgu kā latvisku un nacionālu, kas ļaus mums turpināt vēl efektīvāk īstenot nacionālās politikas prioritātes Rīgas domē. Mēs turpināsim darbu pie latviskas Rīgas veidošanas un nacionālo interešu sargāšanas."

Savukārt, NA/LRA  frakcijas priekšsēdētājs Einārs Cilinskis uzver, ka V. Bergs ir būtisks papildinājums frakcijai: "Valters Bergs ir deputāts ar lielu pieredzi gan politiskajā, gan juridiskajā, jo īpaši pretkorupcijas jomā. Viņa zināšanas un iniciatīvas satiksmes un pilsētas īpašumu sakārtošanās jomā būs ieguvums gan mums, gan iedzīvotājiem. Kopā mēs spēsim paveikt vairāk darbu un vēl efektīvāk aizstāvēt nacionālās vērtības!"