Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas iekšpagalmā notika kampaņas "Ēstprieks" atklāšanas pasākums, kurā brīdināja par bērnu aptaukošanās tendenci.

Kampaņas "Ēsprieks" atklāšanas pasākums

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas iekšpagalmā notika kampaņas "Ēstprieks" atklāšanas pasākums, kurā brīdināja par bērnu aptaukošanās tendenci.

Sabiedrība

FOTO: cīņā pret bērnu aptaukošanos atklāta kampaņa "Ēstprieks"

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) iekšpagalmā šodien, 24. septembrī, plkst. 11 notika kampaņas "Ēstprieks" atklāšanas pasākums, kurā tika brīdināts par bērnu aptaukošanās tendenci un uzsvērta veselīga uztura nozīme ģimenē, informēja kampaņas organizatori.

FOTO: cīņā pret bērnu aptaukošanos atklāta kampaņa...

Kā norādīja rīkotāji, sabalansēts uzturs ir nozīmīgs pamats jebkurai veselīgai sabiedrībai, tāpēc īpaši aktuāla bija bērnu aptaukošanās tēma. Kampaņas "Ēstprieks" prezentācijā tika solīti praktiski risinājumi šīs problēmas risināšanai. Pasākumā tika paredzēta arī veselīgu maltīšu prezentācija un degustēšana.

Pasākumā piedalījās Veselības ministrijas parlamentārais sekretārs Artjoms Uršuļskis, Bērnu slimnīcas fonda valdes priekšsēdētāja Liene Dambiņa, BKUS valdes priekšsēdētājs Valts Ābols, kā arī "Maxima Latvija" korporatīvo attiecību departamenta direktors Jānis Beseris.

Veselīga uztura kustība "Ēstprieks" tika radīta ar mērķi nodrošināt ar garšīgu un veselīgu uzturu BKUS pacientiem, kā arī bagātināt sabiedrības zināšanas par bērnu uzturu un veselīgas ēšanas paradumiem, kam pamatā bija vietēji audzēti un ražoti produkti, sadarbojoties ar dažādiem Latvijas pārtikas uzņēmumiem.