Cilvēki ar mazām un vidējām algām 2025. gadā savos maciņos redzēs vairāk naudas, apgalvo ministre
foto: Edijs Pālens/LETA
Vai tiešām naudas būs vairāk?
Sabiedrība

Cilvēki ar mazām un vidējām algām 2025. gadā savos maciņos redzēs vairāk naudas, apgalvo ministre

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

TV24 raidījumā "Ziņu TOP" kultūras ministre Agnese Lāce izklāstīja būtiskas izmaiņas nodokļu politikā, kas gaidāmas jau nākamgad. Šīs izmaiņas ir daļa no plašākām reformām, kas vērstas uz nodokļu sloga samazināšanu cilvēkiem ar mazām un vidējām algām

Cilvēki ar mazām un vidējām algām 2025. gadā savos...

"Jau no nākamā gada būs viens neapliekamais minimums. Tas nebūs vairs diferencēts, un cilvēkiem ar mazām un vidējām algām patiešām samazināsies nodokļi, un viņi ieraudzīs savos maciņos vairāk naudas." Ministre uzsver, ka šīs ir būtiskas pārmaiņas: "Tas ir bijis "Progresīvo" uzstādījums - panākt, ka šis nodokļu slogs no  cilvēku pleciem tiek noņemts," sacīja Lāce.

Kultūras ministre arī komentēja situāciju saistībā strādājošiem pensionāriem: "Runājot par šo tēmu, labklājības ministrs jau komentēja, ka strādājošiem pensionāriem būs augstāks neapliekamais minimums." Savukārt, saistībā ar ierosinājumu 1% no 2. pensiju līmeņa pārvirzīt, Lāce skaidro: "Tas ir terminēts risinājums. Šeit ir pavisam skaidra "Progresīvo" pozīcija, ka tā tam ir jābūt. Tajā pašā laikā, mēs redzam, ka tā būs nauda, kas ienāks Latvijas tautsaimniecībā."