"Sariesās asaras pat tiem, kuri viņus nepazina," Gulbenes draudzes mācītājs dalās pārdomās par traģisko avāriju
foto: Shutterstock
Sabiedrība

"Sariesās asaras pat tiem, kuri viņus nepazina," Gulbenes draudzes mācītājs dalās pārdomās par traģisko avāriju

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Gulbenes draudzes mācītājs Ilgvars Matīss paudis savas pārdomas par traģisko avāriju un izteicis līdzjūtību ģimenēm, kas zaudējušas savus bērnus.

"Sariesās asaras pat tiem, kuri viņus nepazina," G...

Mācītājs LELB Gulbenes draudzes publicētajā ziņojumā "Facebook" raksta: "Ir tādi brīži dzīvē, kad šķiet, ka viss ir apstājies. Ka nekam nav nozīmes, ka viss, ko es šodien darīju, ir tik nebūtisks, jo man ir atņemts kas tāds, bez kā vairs nespēju iedomāties savu dzīvi. Kad apkārt cilvēki spriedelē, ka vajadzēja tā un nevajadzēja tā, bet tas sāp vēl vairāk un it nemaz nepalīdz. Ko vajag vecākiem, brāļiem, māsām, tuviniekiem, draugiem? Mieru, klusumu, lūgšanas, cilvēkus, kas gatavi būt šādās sērās blakus, kas gatavi atbalstīt, stiprināt, bet arī just robežu."

Mācītājs raksta, ka zaudēt bērnu ir liels pārdzīvojums. Izlasot par šo traģisko notikumu, daudziem cilvēkiem sariesās asaras acīs, pat tiem, kuri nevienu no jauniešiem nepazina. Viņš min, ka mūsu mirkļa lēmumi, idejas, rīcības un pārgalvība var ietekmēt mūs turpmākajā dzīvē un arī novest pie nāves. Viņš raksta, ka atceroties savas jaunības kļūdas, brīnās, kādēļ vēl ir dzīvs. "Bet tāda ir katra diena. Ja esam dzīvi, nenozīmē, ka vienmēr esam bijuši prātīgi un nekad pārgalvīgi, bet gan ka mūsu eņģeļi ļoti daudzas reizes ir bijuši mums klāt, kad neesam to pat zinājuši, nedz par to aizdomājušies," viņš raksta.

Mācītājs atgādina, ka Dievs mīl šo jauniešu dvēseles un mūs katru, pat tad, kad esam nepaklausīgi. Viņš uzsver, ka mirkļos, kad esam kļūdījušies, ir jāatvainojas Dievam. Viņš raksta, ka Dievs var palīdzēt pārdzīvot dzīves smagākos mirkļus. Beigās viņš aizlūdz par tiem, kas palikuši dzīvi, un izsaka līdzjūtību bojāgājušo jauniešu tuviniekiem.