Sabiedrība

FOTO, VIDEO: Tvīda brauciens Rīgā pulcē simtiem retro stila cienītāju

Anna Klāra

Jauns.lv

Sestdien, 21. septembrī, Rīgas ielas Tvīda braucienā devās vairāk nekā 400 retro stila drēbēs tērptu velosipēdistu.

FOTO, VIDEO: Tvīda brauciens Rīgā pulcē simtiem re...

Pēc vairāku gadu pārtraukuma sestdien, 21. septembrī, Rīgas ielās atgriezās Tvīda brauciens, kurā piedalījās ap 400 dažāda vecuma velobraucēju. Pasākums izdevies krāšņs, jo dalībnieki bija sapucējušies retro stila drēbēs, braucienā devās ar senlaicīgiem velosipēdiem, dzīvespriecīgu un pozitīvu noskaņojumu.

 Uz Tvīda braucienu bija ieradušies ne vien rīdzinieki, bet dalībnieku vidū bija arī cilvēki no citām Latvijas pilsētām un ārvalstīm. Šogad par brauciena sākuma un beigu punktu izvelēti tirgus laukumi, kas jau vēsturiski ir viena no iecienītākajām cilvēku pulcēšanās un kultūrvietām. Brauciens sākās Vidzemes tirgū un noslēdzās Āgenskalna tirgū.

Tvīda brauciens pulcēja vairāk nekā 400 retro stila piekritēju.

Tvīda brauciens Rīgā 2024

Sestdien, 21. septembrī, Rīgas ielas Tvīda braucienā devās vairāk nekā 400 retro stila drēbēs tērptu velosipēdistu.

Brauciena sākuma punktā Vidzemes tirgū velosipēdu darbnīcā ikviens varēja veikt savam velosipēdam nelielus remontdarbus, Ceļu satiksmes drošības direkcijas teltī velosipēdu reģistrēt, kā arī iesildīties un izkustēties svinga dejās. Reģistrējoties Tvīda braucienam, dalībniekiem bija iespēja ziedot labdarības kustībai "Nav bērnības, bez velosipēda", kas 14. un 15. septembrī īpašās labdarības velodarbnīcās deva iespēju 16 SOS ciemata bērniem tikt pie sava velosipēda. Par ziedojumu dalībnieki saņēma īpašu kustības atbalstītāja nozīmīti.

Kopīgā braucienā dalībnieki devās līdz Nacionālam mākslas muzejam, šķērsojot Esplanādi devās uz vecpilsētu. Tālāk, šķērsojot Akmens tiltu, velosipēdisti devās Uzvaras parka virzienā un pa mazajām Āgenskalna ielām nonāca pasākuma noslēguma vietā  - Āgenskalna tirgu. Pasākuma noslēgumā Āgenskalna tirgū dažādās nominācijās apbalvoti izcilāko un daiļāko tērpu autori un dalībnieki varēja baudīt muzikālo priekšnesumu no grupas "Rahu The Fool".