Panika Pļavniekos: saņemta ziņa par granātu; cilvēkiem un mašīnām kādu laiku neļāva pārvietoties
foto: Ekrānuzņēmums no TV3 video
Kadrs no notikuma vietas.
112

Panika Pļavniekos: saņemta ziņa par granātu; cilvēkiem un mašīnām kādu laiku neļāva pārvietoties

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Ziņas par dzīvojamā rajonā atrasto spridzināšanas ierīci izraisīja paniku deviņstāvu mājas iedzīvotāju vidū Rīgā, Pļavnieku rajonā, ziņo TV3.

Panika Pļavniekos: saņemta ziņa par granātu; cilvē...

Policija mājas kāpņu telpu norobežoja ar dzeltenām lentēm, bet drīz pagalmā iebrauca zaļš nacionālo bruņoto spēku auto. Redzot ārkārtas dienestu aktivitāti mājas pagalmā, cilvēki uzmanīgi sekoja līdzi notiekošajam. Ausma, kuras logi iziet mājas otrā pusē, par iespējamām briesmām uzzinājusi tikai tad, kad izgājusi no sava dzīvokļa. Viņai paskaidroja, kas bijis par iemeslu tik nopietniem piesardzības pasākumiem.

Dažu stundu laikā apkārtnes iedzīvotājiem bija aizliegts braukt garām norobežotam posmam, kas izraisīja dažu autovadītāju neapmierinātību. Ierobežojumi skāra arī pašus nama iemītniekus, kuriem bija jāiekļūst ēkā vai jāiziet no tās.

"Atbraucām, viss bija slēgts un norobežots. Mums lika pagaidīt. Bet, tā kā esmu stāvoklī, vīrs pajautāja, kur mums jāpagaida, un mūs ielaida. Mēs iegājām mājās un, dabiski, slepus skatījāmies pa logu," stāstīja vietējā iedzīvotāja Regīna.

Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji ieradās notikuma vietā un konstatēja, ka saimniecības telpā, kur atradās atkritumu konteiners, gulēja mācību rokas granāta, kas nesatur sprāgstvielas un nav dzīvībai bīstama. Tomēr iedzīvotāji rīkojušies pareizi, par aizdomīgo priekšmetu ziņojot Valsts policijai.