Dobeles novadā, iespējams, mēģināts nolaupīt bērnu. Policija meklē baltu mikroautobusu
foto: Shutterstock
Pēc vecāku iesnieguma par iespējamu mēģinājumu aizvest bērnu Dobeles pusē meklē baltu mikroautobusu.
112
2024. gada 17. septembrī, 15:34

Dobeles novadā, iespējams, mēģināts nolaupīt bērnu. Policija meklē baltu mikroautobusu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Pēc vecāku iesnieguma par iespējamu mēģinājumu pret paša gribu aizvest bērnu Dobeles pusē policija meklē baltu mikroautobusu.

Dobeles novadā, iespējams, mēģināts nolaupīt bērnu...

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes Rietumzemgales iecirkņa amatpersonas aicina atsaukties iedzīvotājus, kuru rīcībā ir jebkāda informācija par baltas krāsas mikroautobusu, kas, iespējams, pirmdienas vakarā ap plkst.20 pārvietojās Dobeles novada Auru pagasta Gardenē vai citā tuvākajā apkārtnē.

Policija aicina atsaukties iedzīvotājus, kuri var sniegt jebkādu noderīgu informāciju vai video ierakstu no transportlīdzekļa videoreģistratora, kurā, iespējams, ir minētais transportlīdzeklis, zvanot pa tālruni 110.

Sociālajos medijos publiskota informācija, ka pirmdienas vakarā Gardenē it kā mēģināts nolaupīt deviņgadīgu zēnu. 

Nolaupīšanas mēģinājuma laikā puisēnam esot bijis piedāvāts iekāpt auto, kad viņš atteicās, tika izmantota piparu gāze, kura par laimi puisēnam netrāpīja acīs, bet uz citām sejas daļām, līdz ar to bija iespēja no laupītājiem aizbēgt. Bērnu zagļi esot bijuši ar baltu mikroautobusu. Patreiz puisēns esot mājās pie saviem vecākiem un viss veiksmīgi beidzies. 

Tāpat tiek ziņots, ka aizdomīgais busiņš manīts arī šorīt, kad bērni sabiedriskā transporta pieturā gaidījuši skolas autobusu.

Valsts policija ir saņemts iesniegums no bērna vecākiem. Tāpēc VP aicina iedzīvotājus sniegt informāciju, lai pārbaudītu iesniegumā aprakstīto.