8 eiro par saldējumu? Cenas veikalos turpina pārsteigt tautu
foto: x.com/koronevskis
Pārsteidz saldējuma cena veikalā.
Sabiedrība

8 eiro par saldējumu? Cenas veikalos turpina pārsteigt tautu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Latvijas iedzīvotājus arvien biežāk šokē pārtikas cenas lielveikalos. Tā, piemēram, nesen Edgars platformā "X” paudis sašutumu par saldējuma cenu.

8 eiro par saldējumu? Cenas veikalos turpina pārst...

"Ieraudzīju Rimi saldējuma cenu un vajadzēja pārliecināties, ka arvien esmu Latvijā. Kopš kura laika tas cukuroti putotais gotiņas saldējums maksā tādu cenu? Laikam kādu laiku nav būts Rimi,” raksta Edgars, pievienojot fotogrāfiju ar saldējumu “Mājas Gotiņa”, kas vēsta, ka par 500 gramiem jāmaksā 8,19 eiro.

Strauji pieaugošās cenas izsaukušas sašutumu vētru sociālajos tīklos. Kāds pat pauda, ka diezgan drosmīgi ir uzlikt tikpat augstu cenu, kā netālu esošajam, daudz augstākas klases itāļu Barattolino (aka Sammontana).

Aija pauž, ka saldējumu pērk Depo, kur var redzēt, cik tas patiešām maksā. "Sapērkos gan kastes, gan mazos saldējumus. Cenšos citos veikalos tos neiegādāties. Sanācis šovasar labi ietaupīt.”

Citi iesmej, ka šāda cena nebūt neatbilst Rimi sauklim, ka tā ir "iespējams, zemākā cena tirgū”. Kāds cits tikmēr ir izpētījis, ka šādu saldējumu var ieķert citos veikalos pat uz pusi lētāk. 

“Rimi cenas turpina pārsteigt, Mazais sulas saldējums Fruit uz kociņa nesen Rimi bija 1.05 eiro. Sulas!!! Gribēju pirkt 6, nenopirku nevienu. Laukos Vesko tas saldējums bez akcijas 0.65, ar akciju 0.55, gan jau Vesko arī pelna. Cenas Rimi ir vienkārši nereālas. Pašizmaksa gan jau 0.25, Rimi uzliek 4x pa virsu,” norāda kāda cita “X” lietotāja.

Laila atzīst, ka sen jau iet garām saldējumu plauktiem, jo tie ir palikuši bezkaunīgi dārgi. Viņas ieskatā saldējums ir luksuss produkts.

Imants gan norāda, ka cenu pieaugums nepārsteidz, bet gan fakts, ka kāds vispār to pērk.