"Es īstenoju ES institūcijās īstenoto praksi!" Valsts kancelejas direktors sniedzis komentāru par viesmīļa pakalpojumiem ministru sēžu laikā
foto: Ekrānšāviņš
Valsts kancelejas direktors apstiprinājis, ka šādu praksi nav paredzēts turpināt.
Politika
2024. gada 15. septembrī, 16:40

"Es īstenoju ES institūcijās īstenoto praksi!" Valsts kancelejas direktors sniedzis komentāru par viesmīļa pakalpojumiem ministru sēžu laikā

Anna Klāra

Jauns.lv

Jau ziņots, ka 27. augustā plašu rezonansi sabiedrībā izraisīja kāda oficianta rosība ministru sēžu laikā - oficiants aptekalēja ministrus, piedāvājot tiem kafiju un tēju. Valsts kancelejas direktors Raivis Kronbergs norādījis, ka "šī ir Eiropas Savienībā ierasta prakse".

"Es īstenoju ES institūcijās īstenoto praksi!" Val...

"Lai izvairītos no tā, ka sēdes laikā tās dalībnieki dodas uz palīgtelpu gatavot sev kafiju, es personīgi īstenoju Eiropas Savienības institūcijās īstenoto praksi, kur sēžu laikā sēdes dalībniekiem kafija tiek pienesta," skaidro Kronbergs.

Viņš skaidrojumā norāda, ka kopā ar kolēģiem, kas tehniski nodrošina sēdes norisi, pagatavoja kafiju un palūdza kafejnīcas darbiniekam to iznēsāt, lai netiktu traucēta jau tā ieilgusī sēde. "Tas neradīja papildu izmaksas. Ņemot vērā sabiedrības pausto nepatiku pret šādu iniciatīvu, tā palika tikai izmēģinājuma statusā un netiek turpināta," pausts skaidrojumā.

18.septembrī plkst. 9.00 šis jautājums tiks skatīts Saeimas komisijā plkst. Jau ziņots, ka nosodījumu par šādu Ministru kabineta praksi izteikušu vairāki politiķi. "Senos laikos Ministru kabineta sēžu zāles “aizskatuvē” bija kafijas aparāts, katrs ministrs spēja pats līdz tam aiziet un krūzītē vajadzīgo šķidrumu iepildīt. Izrādās, tagad ministriem šai darbībai ir vajadzīgs oficiants," par redzēto neizpratni pauda bijušais satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

"Nu velns, sen atpakaļ taču MK sēžu zālei aizmugurē nolika kafijas aparātu un pauzēs ministri paši aizgāja pēc kafijas. Kopš kura laika kādam tā kafija ir jānes klāt???" par redzēto pārsteigts bija bijušais Latvijas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce.

Ministru kabineta preses sekretāre Santa Jirgensone Jauns.lv norāda, ka "šis esot bijis tikai izmēģinājums". "Ministru kabineta sēdes dalībniekiem blakus sēžu zālei palīgtelpā ir pieeja kafijas automātam, kur līdz šim katrs pats varēja pagatavot sev kafiju. Lai izvairītos no tā, ka sēdes laikā tās dalībnieki dodas uz palīgtelpu gatavot sev kafiju un šajā laikā faktiski atraujas no sēdes, tika izmēģināta pieeja pasniegt to visiem," vēsta Jirgensone. Viņa Jauns.lv apstiprina, ka "šādu praksi nav plānots turpināt".