Specvienība salauzusi kāpņu telpas durvis ēkā, kas ir daļa no Latvijas kultūrvēsturiskā mantojuma. Kurš par tām maksās?
foto: Ekrānuzņēmums no LTV vide.
Salauztās durvis Alberta ielā 4.
Sabiedrība
2024. gada 12. septembrī, 11:08

Specvienība salauzusi kāpņu telpas durvis ēkā, kas ir daļa no Latvijas kultūrvēsturiskā mantojuma. Kurš par tām maksās?

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Policijas specvienība nesen veica operatīvos pasākumus Rīgā, Alberta ielā 4. Rezultātā mājai, kas ir jūgendstila piemineklis, salauztas ārdurvis.

Specvienība salauzusi kāpņu telpas durvis ēkā, kas...

"Izsisti stikli, salauztas durvis. Mūsu darbinieks izsauca policiju un tad izrādījās, ka tas ir policijas speciālās vienības darbs, kas veica operatīvo darbu vienā no šīs mājas dzīvokļiem," stāsta Alberta ielas 4 pārvaldnieks Roberts Jurķis, raidījumā "Šovakar" ziņo "Lsm+".

Pati māja ir daļa no Latvijas kultūrvēsturiskā mantojuma, tāpat kā tās atsevišķie elementi. Šajā gadījumā - šīs durvis. Tās tika arī restaurētas. Arī tagad tā būs jārestaurē no jauna. "Šobrīd gaidu, kad atbrauks restauratori, kas to apskatīs, novērtēs un pateiks, cik maksā remonts. Protams, šīs durvis ir jānoņem un jāved uz darbnīcu," atzina pārvaldnieks.

Pēc "Lsm+" informācijas, durvju remontu iepriekš novērtējuši vairāku tūkstošu eiro apmērā. Uz jautājumu, kas apmaksās remontu Valsts policijā atbildēja: "Īpašniekam jāraksta iesniegums Valsts policijai par bojāto mantu, un tad tiks lemts par zaudējumu atlīdzināšanu."