Kurzemē un Zemgalē ieviestas būtiskas izmaiņas vairāku reģionālo autobusu maršrutos
foto: Ekrānšāviņš
Izmaiņas skārušas Jelgavu, Kuldīgu, Jēkabpili un daudzas citas pilsētas.
Novadu ziņas

Kurzemē un Zemgalē ieviestas būtiskas izmaiņas vairāku reģionālo autobusu maršrutos

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

No šī gada septembra sākuma ieviestas izmaiņas vairākos reģionālo autobusu maršrutos Kurzemē un Zemgalē, vēsta SIA "Autotransporta direkcija".

Kurzemē un Zemgalē ieviestas būtiskas izmaiņas vai...

Izmaiņas reģionālo autobusu maršrutos ieviestas sekojošos maršrutos: Viesīte–Lone, Viesīte–Sauka–Lone, Jēkabpils–Bauska, Bauska–Ādžūni, Jelgava–Iecava–Bauska, Rīga–Emburga–Bauska, Kuldīga–Vārdupe–Vilgāle, Kuldīga–Pūces–Vilgāle–Kuldīga un Kuldīga–Vārdupe–Vilgāle.

  • Reģionālās nozīmes maršruta nr. 5491 Viesīte–Lone reiss plkst. 07.35 no Lones centra ir slēgts.
  • Reģionālas nozīmes maršrutā nr. 5490 Viesīte–Sauka–Lone ir slēgts rīta reiss plkst. 07.30 no Lones centra, savukārt izveidots jauns apļveida reiss, kurā autobuss plkst. 07.10 no pirmdienas līdz piektdienai mācību gada laikā (izņemot svētku dienas) izbrauc no Viesītes un maršruta nosaukums ir mainīts uz Viesīte–Sauka–Lone–Viesīte.
  • Reģionālās nozīmes maršruta nr. 7851 Jēkabpils–Bauska reisos, kuros autobuss plkst. 06.30 izbrauc no Jēkabpils un plkst. 13.45 izbrauc no Bauskas, iekļauta pietura Rātslaukums. Reģionālā sabiedriskā transporta pakalpojumus minētajos autobusu maršrutos nodrošina SIA “Tukuma auto”. Izmaiņas ATD saskaņojusi ar Zemgales plānošanas reģionu.
  • Reģionālās nozīmes maršruta nr. 6388 Bauska–Ādžūni autobuss reisos plkst. 07.45 un plkst. 14.50 no Bauskas apstājas arī pieturā Īslīces skola un galapunktā pieturā Ādžūni pienāk divas minūtes vēlāk (atbilstoši plkst. 08.13 un plkst. 15.19). Savukārt reisos plkst. 08.15 un plkst. 15.20 no pieturas Ādžūni autobuss arī apstājas pieturā Īslīces skola un galapunktā Bauskā ir par aptuveni divdesmit minūtēm vēlāk (atbilstoši plkst. 08.44 un plkst. 15.48).
  • Reģionālās nozīmes maršruta nr. 7365 Jelgava–Iecava–Bauska, maršruta nr. 7482 Rīga–Emburga–Bauska un maršruta nr. 7851 Jēkabpils–Bauska vairākos reisos autobuss apstājas arī pieturā Rātslaukums. Reģionālā sabiedriskā transporta pakalpojumus minētajos autobusu maršrutos nodrošina AS “Nordeka”. Izmaiņas ATD saskaņojusi ar Zemgales plānošanas reģionu un Bauskas novada pašvaldību.
  • Reģionālās nozīmes maršrutā nr. 5213 Kuldīga–Vārdupe–Vilgāle autobuss reisā, plkst. 15.30 izbraucot no Vilgāles, turpina ceļu ar lielāku braukšanas ātrumu un Kuldīgas autoostā iebrauc desmit minūtes agrāk - plkst. 15.55 (iepriekš - plkst. 16.05).
  • Savukārt skolēnu ērtībām reģionālās nozīmes maršrutā nr. 5212 Kuldīga–Pūces–Vilgāle–Kuldīga un maršrutā nr. 5213 Kuldīga–Vārdupe–Vilgāle ir lielākas ietilpības autobusi, lai līdzšinējie Vilgāles sākumskolas skolēni varētu nokļūt uz izglītības iestādēm novada centrā. Reģionālā sabiedriskā transporta pakalpojumus minētajos autobusu maršrutos nodrošina SIA “Latvijas Sabiedriskais autobuss”. Izmaiņas ATD saskaņojusi ar Kurzemes plānošanas reģionu.