"Sēnīte" atkal dzīva: slavenais restorāns uzsāk jaunu ikgadēju tradīciju
foto: Zane Bitere/LETA
Kādreizējais restorānu komplekss "Sēnīte" Vidzemes šosejas malā.
Sabiedrība
2024. gada 10. septembrī, 11:53

"Sēnīte" atkal dzīva: slavenais restorāns uzsāk jaunu ikgadēju tradīciju

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Iedvesmojoties no kādreizējām sēņošanas tradīcijām savulaik slavenajā restorānā “Sēnīte”, sestdien, 14. septembrī, no plkst. 14 teritorijā pie restorāna notiks pirmie Sēņu svētki “Sēnītē”, kurā aicināts piedalīties ikviens interesents.

"Sēnīte" atkal dzīva: slavenais restorāns uzsāk ja...

Pasākumā piedalīsies Latvijas Nacionālā dabas muzeja mikoloģes, Lielās Latvijas sēņu grāmatas autores Inita Dāniele un Diāna Meiere, iecerēta dižāko sēņu godināšana vairākās nominācijās, konkurss Mis un Misters sēņotājs, sēņotāju stāsti, kopīgas lielo beku lielās mērces gatavošana un citi notikumi.

Ideja par šāda ikgadēja pasākuma iedibināšanu pieder restorāna “Sēnīte” jaunajam īpašniekam, “Latvian Catering Company” vadītājam Rolandam Zujevičam, gan respektējot tā vēsturisko nosaukumu, gan kādreizējās tradīcijas, kad restorāna darbinieki kopā braukuši sēņot un kopā tās gatavojuši.

“Lai arī tagad sēnes veikalā nopērkamas cauru gadu, sēņošana mums kļuvusi vēl svarīgāka. Ne tāpēc vien, ka šī tradīcija iekļauta Latvijas nemateriālajā kultūras mantojumā. Sēņošana sagādā prieku un iespēju aktīvi izkustēties. Ar šiem svētkiem vēlamies pakāpeniski “iedzīvināt” restorāna teritoriju, kas nākotnē varētu kļūt par vietu arī citām norisēm Vidzemes šosejas malā,” atzīst Rolands Zujevičs.

Pasākumā būs pārstāvēti arī sēņu un sēņu produkcijas ražotāji, piemēram, zemnieku saimniecība “ŠITA & KE”, kura piedāvā svaigas un kaltētas šitake sēnes, šitake un ārstniecības augu tējas, pelmeņus un pankūkas ar sēnēm; “NORA SPORA” sēņu audzēšanas komplekti un citi.

Svētku norisi vadīs pasākumu rīkotājs Māris Pīlācis, bet muzikāli priecēs grupa “Lauku muzikanti”. Par drošību gādās Krimuldas brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība. Darbosies bufete, kurā varēs iegādāties gan ēdienus, gan dzērienus. Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Pakāpeniski sāk vēsturiskā restorāna "Sēnīte" atjaunošanu.

Vēsturiskā restorāna “Sēnīte” atjaunošanas darbi

Uzņēmums “Latvian Catering Company” uzsācis vēsturiskā restorāna “Sēnīte” atjaunošanas darbus un pauž cerību, ka līdz restorāna 60. dzimšanas dienai - ...