Krievijas drons Latvijas gaisa telpā – klaja provokācija vai kļūda? Seko līdzi Jauns.lv tiešraidei
foto: Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija
Kas nozares ekspertiem sakāms par Latvijā ielidojošo Krievijas dronu?
Sabiedrība

Krievijas drons Latvijas gaisa telpā - klaja provokācija vai kļūda? Seko līdzi Jauns.lv tiešraidei

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Pirmdien, 9. septembrī, plkst. 14.00 seko līdzi Jauns.lv tiešraidei no Aizsardzības ministrijas, kurā nozares pārstāvji sniegs detalizētāku informāciju par Rēzeknes novadā nokritušo Krievijas dronu.

Krievijas drons Latvijas gaisa telpā – klaja provo...

Sīkāku informāciju par notikušā apstākļiem sniegs Latvijas aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P), Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš un Gaisa spēku komandieris pulkvedis Viesturs Masulis.

Jau ziņots, ka sestdien Latvijā no Baltkrievijas ielidojis un pēcāk Rēzeknes novadā nokritis Krievijas militārās nozīmes bezpilota lidaparāts. Rīgā bāzētā NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts uzsver, ka šāds incidents nav liels pārsteigums, jo Krievija pēdējos mēnešos ir palielinājusi savas hibrīdoperācijas Rietumos, organizējot sabotāžas, ietekmes operācijas, iejaukšanās vēlēšanās.

"Ielaist dronu Latvijas gaisa telpā mācību "Namejs" laikā atbilst šim kursam," uzskata Sārts. "Kā jau esmu teicis, šis gads mums paies Krievijas hibrīdoperāciju zīmē. Jābūt tam gataviem un jāparāda savs spēks," aicina Sārts.

NBS komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš iepriekš ziņoja, ka bezpilota lidaparāts Latvijas gaisa telpā ielidojis sestdien un tika uzreiz pamanīts. "Mēs izvērtējām un monitorējām situāciju, cik bīstama tā ir, un vai varētu tikt apdraudēti objekti un civiliedzīvotāji," stāstīja Kalniņš, piebilstot, ka lēmums pieņemts atbilstoši NBS un arī NATO dalībvalstij pieņemtajai procedūrai.

Par notikušo turpinās izmeklēšana!