"Uz mežu vairs neiešu!" Kādu sēņotāju Ogres novadā pārsteidz lācis
foto: Alamy Stock Photo
Sieviete no lāča paglābusies medību tornītī.
Sabiedrība
2024. gada 4. septembrī, 17:33

"Uz mežu vairs neiešu!" Kādu sēņotāju Ogres novadā pārsteidz lācis

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/Medibam.lv

Kādas sievietes 21. augusta rīts Ogres novada Birzgales pagastā izvērtās satraukumu pilns - viņa mežā sēņojusi, līdz sajutusi, ka kaut kas viņai dzenās pa pēdām.

"Uz mežu vairs neiešu!" Kādu sēņotāju Ogres novadā...

Sievietes dēls Dzintars žurnālam medibas.lv atklājis, ka 21. augusta rītā saņēmis satraucošu zvanu no mammas - viņa pusastoņos no rīta dēlam zvanījusi un satraukta lūgusi glābt viņu no lāča, kas rūkdams staigājot viņai apkārt. Mamma dēlam atklājusi, ka jau sēņošanas laikā juta, ka kāds viņai seko pa pēdām. Sākotnēji viņa troksnim neesot pievērsusi uzmanību, bet, kad sekotājs vairākas reizes ierūcies, viņa sapratusi, kas notiek, un meklējusi glābiņu medību tornī.

“Nekavējoties devos uz norādīto vietu un skaļi trokšņojot gāju uz tornīti. Zināju, ka tas palīdzēs aizbiedēt savvaļas dzīvnieku. Dzirdēju, ka pēc maniem kliedzieniem kāds pa krūmiem aizskrēja. Aizbraucām mājās un pēc stundām trijām, četrām devos paskatīties, vai nav palikušas lāča pēdas. Tās atradu bez grūtībām un nofotografēju," atklāj Dzintars.

Vīrieša māte pēc notikušā bija pārbijusies un dēlam sacīja, ka uz mežu vairs neiešot, tomēr Dzintars atklāj, ka pirmais izbīlis mammai drīz vien pārgājis un viņa jau tās pašas dienas vakarā atgriezusies mežā. 

Žurnāla "Medības" galvenā redaktore Linda Dombrovska, norāda, ka "Latvijā pēdējos gados tiešām strauji ir pieaudzis lāču skaits. "Un jo vairāk lāču, jo vairāk iespēju cilvēkiem ar viņiem saskrieties!" Viņa iedzīvotājus gan mierina norādot, ka uz mežu nav jābaidās iet. Tomēr piesardzības dēļ viņa iesaka sēņojot vai nu dziedāt vai ar kādu skaļi sarunāties.