Burovs iesniedz priekšlikumu atļaut pašvaldību deputātiem ieņemt parlamentāro sekretāru amatus; KNAB riskus nesaskata
foto: LETA
Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija priekšsēdētājs Oļegs Burovs.
Politika
2024. gada 4. septembrī, 13:54

Burovs iesniedz priekšlikumu atļaut pašvaldību deputātiem ieņemt parlamentāro sekretāru amatus; KNAB riskus nesaskata

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR) iesniedzis priekšlikumu grozījumiem likumā par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā, paredzot atļaut pašvaldību deputātiem ieņemt parlamentāro sekretāru amatus.

Burovs iesniedz priekšlikumu atļaut pašvaldību dep...

Šodien Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde Burovs skaidroja, ka parlamentārie sekretāri varētu būt pašvaldības deputāti, bet nedrīkstētu būt domes deputāti, kuri pašvaldībā ieņem domes priekšsēdētāja, viņa vietnieku, komiteju vadītāju un viņu vietnieku amatus.

Kā komisijas sēdē norādīja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāvis, KNAB nesaskata būtiskus riskus, kas varētu rasties pēc šādas normas stāšanās spēkā, taču norādīja, ka ir jāvērtē, vai šāda amatu savienošana netraucēs parlamentārā sekretāra amata pildīšanu.

Atbalstu šim priekšlikumam pauda deputāts Māris Sprindžuks (AS), kurš norādīja, ka valstiski tas būtu labi, ja pašvaldību deputāti "ar vienu kāju spēlētu nākamajā līgā".

Taču komisijas sēdē izskanēja arī bažas, vai šāda amatu apvienošana būtu lietderīga rudens periodā un ziemā kad notiek aktīvs Saeimas darbs, valsts un pašvaldību budžetu izstrāde un apspriešana.