Novadu ziņas

Noskaties jaunāko atmosfērisko īsfilmu par uguns skulptūras dedzināšanu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Noslēdzoties vasaras festivālu sezonai, iznākusi īsfilma Valmiermuižas etnomūzikas festivāla ikgadējai kulminācijai – performance un uguns skulptūras dedzināšana, kas norisinājās šāgada 6. jūlijā.

Noskaties jaunāko atmosfērisko īsfilmu par uguns s...

Valmiermuižas etnomūzikas festivāla uguns skulptūru “Ripple Resonance” jeb “Viļņošanās rezonanse” izveidoja Jordi NN – vides mākslinieks un uguns meistars no Valensijas, Spānijā. Skulptūra tika radīta atbilstoši festivāla tēmai. Šogad tēma bija svārstības.

Tie ir divi milzīgi zalkši, kuri vijas ap rotējošu zelta zirni – sauli, atveidojot nemitīgo kustību un mijiedarbību starp pagātni un nākotni. Festivāla dalībnieki ne tikai noskatījās, kā tiek aizdedzināta šī uguns skulptūra, bet arī izbaudīja Simonas Orinskas vadīto BUTŌ Lab performanci. Kustību māksliniece mijiedarbojās ar skulptūru, atdzīvinot un paužot tās vēstījumu.

Dokumentālo īsfilmu veidoja Ivars Ķezbers ar kolēģiem. Darbs tapis ar Valsts kultūrkapitāla fonda, Valmiermuižas alus darītavas, Valmieras novada pašvaldības, vietējo uzņēmēju un brīvprātīgo atbalstu. Pasākumu rīko Kultūras menedžmenta centrs “Lauska” un Valmiermuižas kultūras biedrība.