112
2024. gada 4. septembrī, 10:58

"Šādi autovadītāji ir ļoti bīstami uz ceļa," smaga avārija uz Vidzemes šosejas

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Pagājušajā nedēļā vēstīts par nopietnu avāriju uz Valmieras šosejas Krimuldas pagastā. Netālu no pagrieziena uz Bīriņiem incidents beidzās traģiski – ar viena cilvēka nāvi. Diemžēl arī otrdien gandrīz tajā pašā vietā uz lielceļa notika avārija. Pēc divu spēkratu sadursmes viena no automašīnām gulēja grāvī uz jumta, vēsta raidījums "Degpunktā".

"Šādi autovadītāji ir ļoti bīstami uz ceļa," smaga...

"Škoda" šoferis, visticamāk, neaprēķinot mašīnas gabarītus, izbrauca uz šosejas, daļēji ieripojot pretējā joslā, kur tobrīd brauca kāds "Citroen" šoferis. Šķērslis uz ceļa lika vadītājam bremzēt, bet no sadursmes izvairīties tomēr neizdevās, un "Citroen" iekūleņoja grāvī.

Notikuma vietā satiktais vīrietis, "Škoda" šofera radinieks, atklāj būtisku faktu, kas, pēc viņa domām, šajā incidentā bija liktenīgs: "Šoferi 80+ [vecumā] ir ļoti bīstami uz ceļa. Šiem šoferiem ļoti jāizvērtē savas prasmes, manieres un reakcijas ātrums. (..) Labāk pajautāt, lai viņu kāds aizved." Neatliekamas palīdzības dienestā apstiprināja ziņas par diviem cietušajiem, bet abu vīriešu veselības stāvoklis uzskatāms par apmierinošu.

Jauns.lv iepriekš vēstīja, trešdienas, 28. augusta pievakarē divu automašīnu sadursmē uz Vidzemes šosejas Siguldas novadā viens cilvēks gājis bojā un vēl vairāki guvuši ievainojumus. Ap plkst.17.55 Siguldas novada Krimuldas pagastā autoceļa A3 15.kilometrā notika sadursme starp automašīnu "VW Golf" un "Mercedes Benz". Ceļu satiksmes negadījumā viena persona gāja bojā un cieta vairākas personas, kuras ar gūtajām traumām tika nogādātas medicīnas iestādē.