JKP priekšsēdētājs: partijā notiek izvērtēšana, kas varētu būt līderi
foto: LETA
"Jaunās konservatīvās partijas" priekšsēdētājs Gatis Eglītis.
Politika
2024. gada 4. septembrī, 08:16

JKP priekšsēdētājs: partijā notiek izvērtēšana, kas varētu būt līderi

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Jaunās konservatīvās partija (JKP) pēc neveiksmīgā starta Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās un vairāku biedru izstāšanās pašlaik izvērtē, kas būtu piedāvājams vēlētājam nākotnē, pauda JKP līderis Gatis Eglītis.

JKP priekšsēdētājs: partijā notiek izvērtēšana, ka...

Pēc viņa vārdiem, pašlaik politiskais spēks izvērtē paveikto, vērtē, ko darīt nākotnē. "Vēlētāju vērtējums nebija pārāk augsts, tagad partijā notiek izvērtēšana, kas varētu būt līderi," skaidroja Eglītis, piebilstot, ka, piemēram, EP vēlēšanās esoši līderi "laikam nespēja tik ļoti ietekmēt vēlētāju".

Eglītis arī norādīja, ka viņam kā partijas vadītājam ir jāpārdomā, jāizvērtē tas, ko var piedāvāt vēlētājam, jo esošais piedāvājums acīmredzami nav bijis pievilcīgs.

Jauns.lv jau vēstīja, ka JKP rindas pametusi dzejniece Liāna Langa. Iepriekš JKP rindas pameta arī bijušais satiksmes ministrs Tālis Linkaits, kurš kopā ar Langu bija partijas EP vēlēšanu līderis.

Linkaits EP vēlēšanās bija saraksta pirmais numurs, bet Langa - otrais numurs. Linkaits pēc partijas pamešanas izteicies, ka tagad esot "pienācis laiks pievērsties profesionāliem izaicinājumiem".

JKP EP vēlēšanās startēja nesekmīgi un ieguva 1,5% vēlētāju atbalstu.

Pirms tam partija netika pārvēlēta 14. Saeimā, kam sekoja daļas redzamu biedru izstāšanās no partijas.