No "Stabilitātei!" frakcijas izslēgtā deputāte Pleškāne pievienojusies Šlesera vadītajai frakcijai
foto: Ekrānšāviņš
Deputāte no "Stabilitātei!" (ST) Saeimas frakcijas tika izslēgta neilgi pēc pretrunīgi vērtētā ceļojuma uz Ķīnu.
Politika
2024. gada 3. septembrī, 15:07

No "Stabilitātei!" frakcijas izslēgtā deputāte Pleškāne pievienojusies Šlesera vadītajai frakcijai

Anna Klāra

Jauns.lv

Deputāte Viktorija Pleškāne, kura 25. janvārī tika izslēgta no "Stabilitātei!" (ST) Saeimas frakcijas nu pievienojusies Aināra Šlesera vadītajai "Latvija pirmajā vietā" (LPV) frakcijai.

No "Stabilitātei!" frakcijas izslēgtā deputāte Ple...

"Partijas "Latvija pirmajā vietā" frakcijā būs deviņi deputāti," sociālajā vietnē "Facebook" norādījis Ainārs Šlesers. "Pēc pie frakcijām nepiederošas 14.Saeimas deputātes Viktorijas Pleškānes iesnieguma, 3.septembrī partijas valde apstiprināja deputātes uzņemšanu LPV rindās. Līdz ar to LPV Saeimas frakcijā turpmāk būs deviņi deputāti," paudis Šlesers. Pati Pleškāne par savu lēmumu pauž gandarījumu, norādot, ka "ieguvusi pieredzējušu un augsti kvalificētu komandu".

Jāpiemin, ka deputāte no "Stabilitātei!" (ST) Saeimas frakcijas tika izslēgta 25. janvārī, neilgi pēc pretrunīgi vērtētā ceļojuma uz Ķīnu, Aināra Šlesera pavadībā. Pleškāne tolaik pauda, ka "viņai neesot zināms iemesls izslēgšanai no frakcijas, jo viņas politiskā nostāja neesot mainījusies". 

Jauns.lv jau ziņoja, ka janvārī vizītē uz Ķīnu devās pieci opozīcijas politiķa Aināra Šlesera vadītās "Latvija pirmajā vietā" (LPV) frakcijas deputāti, divi "Nacionālās apvienības" (NA) pārstāvji un viena deputāte no partijas "Stabilitātei". Delegācijas vidū bija arī deputāts Aleksandrs Kiršteins, kurš neilgi pēc ceļojuma izstājās no "Nacionālās apvienības" rindām.

Šlesers pēc 11 dienu ilgušo ceļojumu uz Ķīnu norādīja, ka "visus tā izdevumus pilnībā apmaksāja Ķīnas valdība". Oficiālu iesniegumu ar lūgumu atbalstīt šo vizīti Saeimas prezidijam Šlesers nebija iesniedzis, arī komandējuma pieteikumus aizbraukušie deputāti neiesniedza. "Riskantākais visā šajā man liekas nepārprotams interešu konflikts, jo, manuprāt, ir diezgan nepieņemami Latvijas parlamentārietim braukt par citas valsts finansētu naudu apmeklēt valsti," pēc brauciena pauda deputāte Līga Kļaviņa (ZZS).